Izvještaj s Lige regije 4. i Regionalnog PH za početnike

U subotu 15.06. u Sisku je održano 2. i 3. kolo ljetne lige regije 4., koje je ujedno bilo i Regionalno prvenstvo za kategoriju početnika. Nastupilo je 12 klubova, te više od 200 natjecatelja.

U jutarnjem i popodnevnom dijelu natjecanja, plivači su snage odmjerili u ukupno 10 pojedinačnih disciplina, a početnici u 5. Plasmani u utrkama starijih plivača nisu bili u prvom planu, niti su se djelile medalje. U konkurenciji početnika pojednici su se nagrađivali.

Na natjecanju je nastupilo 16 članova PK Barok: Tihana Gazdek, Klara Vresk, Vlatka Gašparac, Lana Sokač, Ida Marić, Lea Ćelić, Martina Štefinec, Ana Ivanković, Doris Hudek, Karlo Rajković, Dario Štefinec, Neven Lončarić, Matija Volarić, te početnici: Mara Sokač, Petra Gašparac i Erik Hunjek.

 2013-06-15 LIGA+REGNajviše su se istaknule plivačice Lana Sokač i Martina Štefinec koje su isplivale norme za nastup na PH. Lana je isplivala A norme u utrkama 200mj, 400mj i 100p, te B normu na 100 slobodno. Martina je isplivala A normu u disciplini 100p. Među početnicima najbolja je bila Mara Sokač koje je u gotovo svim utrkama ostala na korak do medalje. Lijepe rezultate ostvarili su i početnici Petra Gašparac i Erik Hunjek.

U petak 21.06 stariji plivači i plivačice Baroka nastupaju na natjecanju u Rijeci, a u subotu 22.06. mlađe kategorije nastupaju na mitingu u Varaždinskim Toplicama. Karlo Rajković u srijedu putuje u Češku, gdje će do nedjelje braniti boje Hrvatske na Europskim igrama mladih.