Tri nastupa protekli vikend

Plivači Baroka proteklog su vikenda nastupili na čak tri natjecanja i ostvarili lijepe uspjehe. Karlo Rajković nastupio je na Europskim igrama mladih u Brnu, starija ekipa Baroka nastupila je na Riječkoj ligi, a mlađi plivači i plivačice nastupili su na mitingu “Vodeni lav”.

Europske igre mladih (Brno, Češka 18.-23.06.’13)

Plivač Baroka, 15-godišnji Karlo Rajković nastupio je sa Hrvatskom reprezentacijom osoba s invaliditetom na Europskim igrama mladih u Češkom Brnu. Igre su se održale od 19.-23.06.’13, a plivačko natjecanje je na rasporedu bilo u četvrtak 20.06. Karlo je ostvario izvanredan uspjeh osvojivši ukupno 6 pojedinačnih medalja i 2 štafetne. Nastupio je u 4 pojedinačne utrke i osvojio: 50 delfin juniorsko zlato i apsolutno srebro, 50 kraul juniorska bronca i 5. mjesto apsolutno, 100 prsno juniorsko zlato  i apsolutno zlato , 100 kraul juniorsko srebro  i 4. mjesto apsolutno. Kao član Hrvatske štafete 4×50 mješovito osvojio je zlata u juniorskoj i apsolutnoj konkurenciji. Svakako treba napomenuti da je Karlo nastupio u juniorskoj konkurenciji koja obuhvaća plivače od 15 do 18 godina, u kojoj je bio među najmlađim natjecateljima. Također, u svim utrkama u kojima je nastupio je isplivao svoje osobne rekorde, čime je naplatio teški rad na treninzima u posljednje vrijeme.

Karlo Rajković

Liga Rijeka 21.06.’13

U petak 21.06. plivači Baroka su u sklopu cjelodnevnog izleta u Rijeku nastupili na 4. kolu RI Lige . U programu su bile 4 discipline, a natjecanje je odrađeno kao jači trening, odnosno kao provjera pred nadolazeće Regionalno prvenstvo. Odlazak u Rijeku iskorišten je za cjelodnevno druženje, te kupanje i uživanje na novouređenoj plaži na Kantridi. U Rijeku je putovalo 24-ero plivača:  Dario Štefinec, Ivan Avirović, Tin Golubić, Martin Kocijan, Neven Lončarić, Jan Ožeg, Luka Cvetko, Nikola Briški, Vanja Švogor, Hrvoje Smontara, Jakov Igrec, Tea Kozulić, Maja Beropić, Stela Grobotek, Klara Vresk, Vlatka Gašparac, Dora Mihinjač, Elena Škrapec, Lana Sokač, Lea Ćelić, Mirta Pislač, Martina Štefinec, Iva Vresk i Rina Sentočnik. Plivačima Baroka na put u Rijeku u Zagreba se priključilo i 22 članova ZPK-a. Sklopljena su nova prijateljstva među plivačima, a potvrđeni odlični odnosi i suradnja ovih dvaju klubova, te riječkog Primorja koje je dozvolilo nastup na RI Ligi.

2013-06-21 10.53.00 Rijeka

Miting „Vodeni Lav“ –  V.T. 22.06.’13

U Varaždinskim toplicama održan je 3. po redu miting „Vodeni Lav“ na kojem je nastupilo 10 članova Baroka koji su osvojili 7 medalja. Na mitingu su nastupili samo mlađi plivači Baroka, početnici i mlađi kadeti i to samo u jutarnjem dijelu programa u kojem su se plivale 50-ice u sve četiri tehnike. Od muških nastupili su: David Lazar, Jakov Igrec i Erik Hunjek. Od ženskih nastupile su: Doris Hudek, Petra Gašparac, Ana Ivanković, Tereza Obelić, Patricija Lončarić, Martina Štefinec i Maja Berkopić. Najuspješniji od plivača Baroka bio je Erik Hunjek koji je u E kategoriji (2005. i ml.) osvojio čak 4 odličja. Bio je prvi u utrci 50 leđno, drugi na 50 kraul i 50 delfin, te treći na 50 prsno. Jakov Igrec osvojio je drugo mjesto u utrci 50 delfin u C kategoriji. Martina Štefinec bila je uvjerljivo najbolja u C kategoriji kod plivačica na 50 prsno. Doris Hudek je među plivačicama D kategorije bila treća u utrci 50 delfin.

Svi V.T.

Sljedeći nastup Baroka je na Regionalnom prvenstvu koje se održava u Sisku 29.-30.06.