Izvještaj sa “Zlatnog medvjeda” i najava sljedećih natjecanja

U Zagrebu je od petka 07.06. do nedjelje 09.06. održan 27. po redu međunarodni plivački miting „Zlatni medvjed“. Radi se o najjačem međunarodnom plivačkom mitingu u Hrvatskoj, koji svake godine privuče zvučna imena iz cijelog svijeta. I ove godine nastupilo je nekoliko osvajača medalja sa  olimpijskih igara, svjetskih i europskih prvenstava.Tihana Gazdek

Na natjecanju je nastupila najstarija plivačica PK Baroka Tihana Gazdek. Tihana je nastupila u kvalifikacijama utrka 50 i 200 prsno, te ostvarila odlične plasmane. U utrci 50 prsno sa vremenom 37.96 bila je 10., a u utrci 200 prsno sa vremenom 3:00.82 plasirala se na 12. mjesto. Malo je nedostajalo da osigura nastup u finalima, ali natjecanje je u svakom slučaju bilo uspješno. Naime, Tihana je u obje trke osigurala norme za nastup na prvenstvu Hrvatske koje se održava u Zagrebu krajem srpnja.

 

Predstojeća natjecanja

Mitingom Zlatni medvjed otvorena je sezona ljetnih natjecanja za PK Barok, a s obzirom da se polako ulazi u završnicu sezone, raspored predstojećih natjecanja vrlo je zgusnut. Plivači će kroz sljedeće nastupe pokušati otplivati svoja najbolja vremena i ostvariti norme za nastup na PH.

Već sljedeće subote 15.06. sve kategorije nastupaju na 3. i 4. kolu Lige regije 4 u Sisku, koje će ujedno biti i Regionalno prvenstvo za početnike.

Plivač Baroka Karlo Rajković od 18. do 23.06 nastupit će sa reprezentacijom Hrvatske na Europskim igrama mladih za osobe sa invaliditetom u Češkoj.

U petak 21.06. stariji plivači nastupit će na natjecanju u Rijeci, koje će usput iskoristiti za prvo ovogodišnje kupanje u moru i druženje.

U subotu 22.06. mlađe kategorije nastupaju na mitingu „Vodeni lav“ u Varaždinskim toplicama.

Natjecanja u lipnju zaključit će se nastupom na Regionalnom prvenstvu koje se održava u Sisku 29. i 30.06.

Treninzi se nastavljaju i u srpnju, a posljednje natjecanje u sezoni 2012./2013. biti će Prvenstvo Hrvatske u Zagrebu koje će se održati od 20. do 23.07.