SARA I MIHAEL DO 7 ODLIČJA NA KADETSKOM PRVENSTVU HRVATSKE

Ovog petka i subote, 23. i 24. 7., petero mladih članova PK Barok sudjelovalo je na Kadetskom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu. Nastup, uz isplivane limite, izborili su: Sara Marković, Ivona Jurković, Teodora Liber Kos, Lara Đuras i Mihael Kolarek.


Da su ovo natjecanje shvatili ozbiljno, mladi Barokovci pokazali su već nakon prve discipline natjecanja (400 m slobodno) u kojoj je Sara Marković u izuzetno napetoj i neizvjesnoj utrci osvojila srebrnu medalju. Međutim, na tome nije stala, već nas je nakon razveselila i broncom na 200 m mješovito. Drugog dana ujutro naša Sara ponovno osvaja srebrnu medalju i to na dvostruko dužoj dionici – 800 m slobodno. Uz nju, izvrsno je plivao  i Mihael Kolarek koji je bio brončani na 200 m leptir. U posljednjem djelu natjecanja, fenomenalnim nastupom na najzahtjevnijoj disciplini, 400 m mješovito, Sara je doplivala do zlata i naslova Kadetske prvakinje Hrvatske. Oduševila nas  je i na 200 m slobodno gdje je „uzela“ srebro, a Mihael je ponovno bio odličan – brončani na 100 m leptir. Vrlo dobro je plivala i Ivona Jurković te osvojila 9.mjesto na 400 m slobodno i 12. na 800 slobodno, dok je Lara Đuras s osobnim rekordima nastupila na 100 i 200 m prsno.

I za kraj, posebno bi  istaknuli mladu Teodoru Liber Kos koje je kao ulazno godište kadetkinja osvojila izvrsno 4.mjesto na 100 m leptir.

Od ukupno 24 nastupa (štafetnih i pojedinačnih), naši natjecatelji su isplivali 18 osobnih rekorda, s tim da su i ostali rezultati bili na razini njihovih osobnih rekorda.

Čestitamo kadetima i treneru na odličnim rezultatima!!