11 MEDALJA ZA PLIVAČICE I PLIVAČE BAROKA NA PRVENSTVU HRVATSKE ZA DOBNE KATEGORIJE

U prethodna 4 dana održano je Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine na 50 m bazenu Svetice, u Zagrebu. Na natjecanju je sudjelovalo 415 natjecatelja iz 35 klubova, a među njima i 19 članova PK Barok; 8 plivača i 11 plivačica.

Nastupili su: Luka Cvetko, Neven Lončarić, Niko Balenta, Luka Kokotec, Filip Kukec, Mihael Kolarek, Luka Štumberger, Marko Petar Vucelić, Patricija Lončarić, Anamaria Cmrečak, Hana Ivanković, Nika Dobovičnik, Anamarija Zavrtnik, Ana Pitner, Anja Mirilović, Leona Juriša, Martina Štefinec, Petra Gašparac i Sara Marković.

Pravo nastupa imali su samo plivači i plivačice koji su ostvarili zadane kvalifikacijske norme.

Već prvog dana natjecanja razveselila nas je Hana Ivanković osvojivši u mlađe juniorskoj kategoriji srebro na 200 m mješovito. Odlične rezultate nastavila je postizati i 2. dana natjecanja osvojivši dva srebra, i to na 400 m mješovito i 200 m leđno. Njena klupska kolegica, Anamarija Zavrtnik, „dohvatila“ je broncu na 400 m mješovito, a naša seniorka Martina Štefinec okitila se broncom na 50 m prsno u seniorskoj i mlađe seniorskoj konkurenciji. Najbrži u kraljevskoj disciplini, 50 m slobodno, bio je i ove godine Luka Cvetko, a za veselje na kraju „pobrinula“ se ženska mlađe juniorska štafeta 4 x 200 m slobodno u sastavu Nika Dobovičnik, Leona Juriša, Sara Marković i Anamarija Zavrtnik koja je osvojila brončanu medalju. Trećeg dana PH za dobne skupine obradovala nas je štafeta 4x100m slobodno u kategoriji mlađih juniorki u sastavu Anamarija Zavrtnik, Hana Ivanković, Leona Juriša i Nika Dobovičnik. Djevojke su bilenajbrže – zlatne. I zadnjeg dana nije nedostajalo medalja:  Hana Ivanković je osvojila broncu na 100 m leđno, kao i  Anamarija Zavrtnik na 100 m slobodno.

Naše plivačice i plivači izborili su ukupno 42 finalne utrke i isplivali više od 35 osobnih rekorda.

Čestitamo plivačima, plivačicama i njihovom treneru!