Bronca Nike Dobovičnik na Sv.Patriku

Svi- 1.dan Svi- 2. dan Svi- 1. dan (2)

U Zagrebu na bazenu Utrina u subotu i nedjelju 14. i 15. 03. održan je 11. miting za najmlađe plivače- Miting svetog Patrika. Ukupno je na natjecanju nastupilo 664 natjecatelja iz 20 hrvatskih klubova, među kojima i 18 naših članova. Nika Dobovičnik jedina se od naših popela na postolje osvojivši brončanu medalju u utrci 50 delfin.

U subotu se natjecalo 236  plivača i plivačice rođenih 2003. i 2004. godine, a nastupali su u sve četiri tehnike: delfin, leđno, prsno i kraul na 50 metarskim dionicama. Medalje su se dijelile za svaku disciplinu posebno, a na kraju su se zbrajali rezultati svih tehnika iz čega se dobio ukupan poredak, te su najuspješniji nagrađivani peharima. Prvog dana natjecanja naš klub predstavljalo je 10 članova: Marko Pintarić, Matej Čok, Fran Stolnik, Hrvoje Đurman, David Lazar, Iva Vresk, Buga Stipan, Petra Gašparac, Patricija Lončarić i Noa Stolnik. Najbolji plasman ostvarila je Buga Stipan koja je zauzela 5. mjesto u utrci 50 delfin. Kod plivača najbolji plasman ostvario je Matej Čok koji je bio 8. na 50 slobodno.

U nedjelju je na natjecanju nastupilo 428 plivača i plivačica rođenih 2005. i 2006. godine i mlađih. Plivali su sve 4 tehnike u dionicama od 25 metara, a na kraju su se zbrajali svi rezultati i dobio se ukupan poredak. Naš klub je drugog dana natjecanja predstavljalo 8 članova: Erik Hunjek, Niko Balenta, Lujo Vincek, Karlo Rogina, Luka Štumberger, Luka Kokotec, Nika Dobovičnik i Leona Juriša. Jedinu medalju za Barok na cijelom natjecanju osvojila je Nika Dobovičnik koja je bila brončana u utrci 50 delfin. Osim toga Nika je bila 5. na 50 slobodno, a u ukupnom poretku zauzela je 7. mjesto od ukupno 116 natjecateljica u kategoriji. Kod plivača najuspješniji je bio Erik Hunjek kojem je najbolji plasman 5. mjesto u utrci 50 leđno. Erik se u svim ostalim tehnikama plasirao među prvih 10, a u ukupnom poretku zauzeo je 6. mjesto od ukupno 122 plivača u kategoriji. Među plivačima 2006. godišta i mlađih istaknuo se Lujo Vincek koji je u ukupnom poretku zauzeo 10. mjesto u konkurenciji 106 plivača u kategoriji.

Slike s natjecanja možete vidjeti ovdje.

 

Sljedeći nas nastup očekuje na Prvenstvu Hrvatske za sve dobne skupine koje se održava u Rijeci od 19. do 22.03.’15. To je natjecanje za koje su se naši plivači dugo spremali i koje označava vrhunac zimske sezone natjecanja. Ukupno je 10 natjecatelja uspjelo ostvariti norme. To su sljedeći plivači i plivačice po kategorijama:

Seniori: Mario Vlahinja (3 norme) i Gregor Stadaas (1 norma)

Mlađi seniori: Maja Berkopić (1 norma)

Mlađi juniori: Martin Kocijan (6 normi), Lana Sokač (6 normi), Lea Ćelić (3 norme), Elena Škrapec (2 norme), Martina Štefinec (2 norme) i Mirta Piskač (1 norma)

Kadeti: Jakov Igrec (3 norme)