42 odličja na Regionalnom

2015-02-28 08.40.15- svi Leona Juriša i Nika Dobovičnik 2 Erik Hunjek

Čak 37 naših članova nastupilo je na Regionalnom prvenstvu koje se održalo u Sisku u subotu i nedjelju 28.02. i 01.03. U konkurenciji 12 klubova te 350 natjecatelja osvojili smo ukupno 42 odličja. Pojedinačno su se rezultatima i osvojenim medaljama najviše istaknuli početnici Nika Dobovičnik i Erik Hunjek koji su trostruki prvaci regije, mlađi kadet Matej Čok koji je osvojio 4 medalje, te kadet Jakov Igrec koji je dva puta bio najbolji. Sada je poznata i konačna brojka od 10 članova koji su uspjeli ostvariti norme za nastup na Prvenstvu Hrvatske koje će se održati u Rijeci od 19. do 22.03.’15.

Nastupili smo u Sisku na Regionalnom prvenstvu za sve dobne skupine koje se održalo u subotu i nedjelju 28.02. i 01.03.

Na natjecanju sudjelovalo je 12 klubova: Sisak Janaf, Đakovo, Olimp Tuhelj, Osijek Žito, Čakovečki PK, Međimurje, Vinkovački PK, Barok, Varaždin, Varaždinske toplice, Cerine Koprivnica, Marsonia Slavonski Brod sa ukupno 350 natjecatelja. Na programu je ukupno bilo 18 pojedinačnih, te 4 štafetne discipline, a plasmani su se ostvarivali u svim uzrasnim kategorijama počevši od početnika pa sve do seniora.

Nastupilo je najveći broj naših članova na Regionalnim prvenstvima do sada, njih čak 37, a osvojili smo 42 odličja, od kojih  8 zlatnih, 12 srebrenih i 22 brončana. Pojedinačne medalje osvajalo je 14 predstavnika Baroka u svim uzrasnim kategorijama.

Od svih uzrasnih kategorija, naši su najbolje rezultate ostvarili u kategoriji početnika. Najuspješnija predstavnica među početnicama bila je Nika Dobovičnik koja je osvojila čak 5 odličja i to: zlata na 50 delfin, 50 prsno i 50 slobodno, te srebra na 50 leđno i 200 mješovito. Dva odličja osvojila je i Leona Juriša koja je bila srebrena na 50 delfin i brončana na 200 mješovito plivajući sa godinu starijima.Kod dječaka najviše se istaknuo Erik Hunjek koji je osvojio čak 3 zlatne medalje i to u disciplinama 50 slobodno, 50 leđno i 200 mješovito. Luka Štumberger bio je brončani u utrci 50 leđno. Kombinirana muško-ženska početnička štafeta 4×50 slobodno bila je uvjerljivo najbrža, ali je diskvalificirana zbog jedne krive izmjene.

U kategoriji mlađih kadeta 4 odličja osvojio je Matej Čok. Bio je srebreni na 50 leđno i 100 slobodno, te brončani na 50 i 400 slobodno. Medalju u mlađe kadetskom uzrastu osvojio je i Vid Ilčić koji je bio brončani na 50 prsno.

U kadetskom uzrastu odlične rezultate plivajući sa godinu starijima ostvario je Jakov Igrec koji je osvojio 2 zlata i 1 srebro. Najbrži je bio u utrkama 200 delfin i 400 mješovito, a drugo mjesto zauzeo je u utrci 100 delfin. Od kadeta do medalje je doplivao i Ivan Vitković koji je bio brončani u utrci 200 delfin. Kadetska štafeta 4×200 slobodno u sastavu: Jakov Igrec, Dominik Kelemen, Matej Čok i Ivan Vitković bila je brončana.

U konkurenciji mlađih juniorki najbolje plasmane ostvarila je Martina Štefinec. Plivajući u kategoriji sa godinu starijima, Martina je osvojila 3 odličja: bila je srebrena na 100 prsno i brončana na 50 slobodno i 200 prsno. U istoj kategoriji Lea Ćelić bila je srebrena na 200 prsno, dok je Dora Mihinjač bila brončana na 100 slobodno. Ženska štafeta 4×100 mješovito u sastavu: Elena Škrapec, Martina Štefinec, Lea Ćelić i Dora Mihinač bila je srebrena u mlađejuniorskoj, te brončana u juniorskoj, mlađe seniorskoj i seniorskoj kategoriji. Štefeta 4×200 slobodno u sastavu: Elena Škrapec, Mirta Vučetić, Lea Ćelić i Dora Mihinač bila je srebrena u mlađejuniorskoj i brončana u juniorskoj konkurenciji, dok je štafeta 4×100 slobodno u sastavu:  Lea Ćelić, Mirta Vučetić, Ida Marić i Elena Škrapec  bila srebrena u mlađe juniorskoj i brončana u juniorskoj i mlađeseniorskoj konkurenciji.

Kod mlađih juniora medalju je u kategoriji sa starijima osvojio Luka Cvetko. Bio je brončani na 50 slobodno.

U mlađe seniorskoj i seniorskoj kategoriji Stela Grobotek bila je brončana na 200 slobodno. Seniorska štafeta 4×100 slobodno u sastavu: Stela Grobotek, Maja Berkopić, Martina Štefinec i Dora Mihinjač bila je brončana.

U seniorskoj konkurenciji Mario Vlahinja osvojio je 3 odličja. Bio je srebreni na 200 slobodno, te brončani na 100 delfin i 1500 slobodno.

Jednako važno je spomenuti i ostale članove Baroka koji su nastupili na prvenstvu, a nisu osvajali medalje: Karlo Rajković, Matija Avirović, Neven Lončarić, Lovro Ranković, Fran Stolnik, Niko Balenta, Karlo Rogina, Luka Kokotec, Nikola Briški, Hrvoje Smontara, Vlatka Gašparac, Petra Gašparac, Rina Sentočnik, Iva Vresk, Noa Stolnik, Tia Mihinjač, Patricija Lončarić i Buga Stipan.

Na ovom natjecanju mlađa juniorka Elena škrapec ostvarila je svoje prve norme za nastup na PH u disciplinama 100 i 200 leđno. Svakako treba izdvojiti i izvrstan nastup Karla Rajkovića koji je u utrci 100 slobodno otplivao rezultat kojim se ozbiljno kandidirao za nastup na Svjetskom prvenstvu za osobe s invaliditetom.

Sada je poznata i konačna brojka od 10 članova koji su uspjeli ostvariti norme za nastup na Prvenstvu Hrvatske koje će se održati u Rijeci od 19. do 22.03.’15. To su: Mario Vlahinja, Gregor Stadaas, Martin Kocijan, Jakov Igrec, Maja Berkopić, Elena Škrapec, Lea Ćelić, Mirta Piskač, Lana Sokač i Martina Štefinec.

Sljedeći nastup naše plivače  očekuje u subotu i nedjelju 14. i 15.03. na mitingu za mlađe dobne skupine „Sv.Patrik“ koji se održava u Zagrebu.