ZAVRTNIK I ŠTUMBERGER DRŽAVNI PRVACI

Ovaj petak i subotu, 19. i 20. 07. 12 plivačica i plivača našeg kluba sudjelovalo je na Kadetskom prvenstvu Hrvatske. Nastup su izborili: Anamarija Zavrtnik, Luka Štumberger, Niko Balenta, Luka Kokotec, Hana Ivanković, Nika Dobovičnik, Leona Juriša, Filip Kukec, Mihael Kolarek, Petra Švetak,  Anja Mirilović i Maša Manojlović.

Da su ovo natjecanje shvatili ozbiljno, mladi Barokovci su pokazali već nakon prve discipline natjecanja (400 slobodno) u kojoj su Niko Balenta i Anamarija Zavrtnik osvojili bronce. Nakon toga, Luka Štumberger nas je razveselio broncom i odličnim nastupom u disciplini 200 m mješovito.

Drugog dana ujutro, naš dugoprugaš Niko Balenta, osvojio je svoju drugu broncu na 800 m slobodno, dok je najviše uzbuđenja bilo u završnom dijelu natjecanja, gdje su naši plivači osvojili čak 6 medalja.

Anamarija Zavrtnik i Luka Štumberger doplivali su do bronce na 200 m slobodno, dok je najbolji  pokazatelj dobrog rada u našem klubu najzahtjevnija disciplina – 400 m mješovito gdje su se na postolje penjala čak 4 naša plivača.

Anamarija Zavrtnik i Luka Štumberger fenomenalnim su utrkama doplivali do zlata i naslova kadetskih državnih prvaka. Niko Balenta je također oduševio i “uzeo” srebro, a posebno iznenađenje konkurenciji priredila je Hana Ivanković koja je osvojila broncu.

Na početku Prvenstva, dodjeljena su priznanja i nagrade od Hrvatskog plivačkog saveza za 10 najuspješnijih kadeta i kadetkinja u sezoni Mini Grand Prix natjecanja. Anamarija Zavrtnik je u ukupnom plasmanu zauzela 4. mjesto među plivačicama, dok je Luka Štumberger bio 7., a Niko Balenta 9. u konkurenciji plivača.

A ono što posebno moramo istaknuti je 2. mjesto naših plivačica i plivača u ekipnom poretku, u konkurenciji 31 kluba, što je zaista fenomenalan uspjeh!!

GALERIJA: PH ZA KADETE 2019