Uspješno završen 3. MM “Sv. Nikola”

Održan je 3. Međunarodni miting plivački miting „Sv.Nikola“ na kojem je nastupio 241 natjecatelj iz 20 klubova iz 3 države. Njime je zaključen „Tjedan plivanja“ u Varaždinu koji je započeo u srijedu 04.12 Školskim prvenstvom, a nastavio se u petak 06.12. klupskim natjecanjem PK Barok. Na Međunarodnom mitingu nastupilo je 25 članova Baroka, koji su osvojili ukupno 8 medalja. Istaknuli su se: Martina Štefinec(2 zlata, srebro i bronca), Mara Sokač (zlato), Vanja Švogor (srebro i bronca) i Jan Ožeg (srebro).

IMG_6516

I treću godinu zaredom, u organizaciji Plivačkog kluba Barok, u subotu 07.12. održan je Međunarodni plivački miting povodom zaštitnika grada- Sv.Nikole. Ove godine miting je bio u nešto drugačijem formatu, s da obzirom da je ušao u novi sustav HPS-a: Mini Grand Prix, te su u konkurenciji bili kadeti i mlađi kadeti. Na natjecanju je nastupio ukupno 241 natjecatelj iz 20 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.Ono što je najviše razveselilo plivače i ono po čemu se ovaj miting razlikuje od velike većine drugih mitinga su- nagrade. Organizatori su si dali truda i osigurali više od 200 nagrada koje su se dijelile trojici prvoplasiranih plivača i plivačica u svakoj disciplini i kategoriji. Također, osim nagrada sponzora za prva tri mjesta u svakoj kategoriji, poklonima su darovani svi plivači i treneri koji su nastupili, a posebno su novčanim nagradama PBZ Carda nagrađeni ukupno najbolji plivač i plivačica, te njihovi treneri. Varaždin se još jednom pokazao kao odličan domaćin čemu svjedoče brojne pohvale gostujućih klubova i gledatelja.
Ovim putem PK Barok od srca zahvaljuje svim ljudima koji su pomogli u organizaciji i svim sponzorima ove priredbe. Posebna zahvala ide roditeljima plivača koji su i ove godine nesebično pomogli oko organizacije.
Natjecanje je održano u jutarnjem i popodnevnom dijelu, a plivalo se ukupno 11 disciplina u muškoj i isto toliko u ženskoj konkurenciji. Natjecatelji su prema godištima podijeljeni u A, B i C kategoriju.Naš klub nastupio je sa 25 natjecatelja, a osvojili smo ukupno 8 medalja od kojih 3 zlata, 3 srebra i 2 bronce. Najuspješnija predstavnica Baroka očekivano je bila Martina Štefinec koja je osvojila odličja u sve 4 discipline u kojima je nastupila. Martina je bila zlatna na 100 i 200 prsno,  srebrna na 800 slobodno i brončana na 400 mješovito. Zlato za Barok osvojila je i Mara Sokač koja je u C kategoriji bila najbolja u utrci 100 leptir. Od muških najviše se istaknuo Vanja Švogor koji je osvojio dvije medalje. Odlične nastupe imao je u utrci 200 leptir u kojoj je bio srebrni i u utrci 800 slobodno gdje je bio brončani. U istoj kategoriji srebrnu medalju osvojio je i Jan Ožeg u utrci 100 prsno.Od naših članova na natjecanju su nastupili još: Tereza Obelić, Ida Marić, Mirta Vučetić, Ana Ivanković, Rina Sentočnik, Iva Vresk, Tia Mihinjač, Doris Hudek, Patricija Lončarić, Petra Gašparac, Vita Bolfek, Nikola Briški, Luka Cvetko, Hrvoje Smontara, Dominik Kelemen, Jakov Igrec, Ivan Vitković, Matija Volarić, Hrvoje Đurman, Vid Ilčić i Matej Čok.

Rezultate natjecanja možete vidjeti klikom:

REZULTATI Sv.Nikola-1.dio      REZULTATI Sv.Nikola-2. dio

Sljedeći vikend (14. i 15.12) Barok nastupa na 2 natjecanja: U subotu su mlađe kategorije na natjecanju u Čakovcu, dok je ženska ekipa u subotu i nedjelju na Ekipnom „C“ prvenstvu u Koprivnici.