Uspješan vikend za plivačice i plivače Baroka

Ovog vikenda nastupili smo na 6. mini Grand prix natjecanju „Festival plivanja“ u Zagrebu.

Okupilo se rekordnih 511 plivačica i plivača iz 26 hrvatskih klubova, a PK Barok su predstavljali: Niko Balenta, Luka Kokotec, Luka Štumberger, Filip Kukec, Ivan Turkalj, Fran Čurdija, Mihael Kolarek, Nika Dobovičnik, Hana Ivanković, Leona Juriša, Anamarija Zavrtnik, Dora Jurak, Petra Švetak, Maša Manojlović, Mila Maretić, Anja Mirilović, Jana Čok, Sara Marković, Ivona Valentak i Simona Crnčić.

Naši mladi plivači ostvarili su izniman uspjeh i osvojili rekordnih 16 medalja, te veliki broj osobnih rekorda (76).

Prvog dana natjecanja, Niko Balenta  se okitio zlatom u B kategoriji; u disciplini 200 leptir, što je ujedno i kadetska A norma, te B norma za ml. juniorsko prvenstvo. Na 100 prsno Petra Švetak  je isplivala kadetsku A normu  i zauzela 6. mjesto, također u B kategoriji. Izvrstan je bio i Filip Kukec  koji je na 400 mješovito i 200 leptir bio 2. u C kategoriji, a isplivao je A normu u obje discipline. Anamarija Zavrtnik je bila korak do medalje na 100 leptir i isplivala je A normu u toj disciplini, kao i na 200 leđno. Luka Kokotec  je isplivao A normu na 100 leđno, a Luka Štumberger je, s isplivanom A normom na 400 slobodno, osvojio 2. mjesto, te na 100 leđno isplivao B normu. Razveselila nas je i Leona Juriša koje je osvojila 3. mjesto na 200 leđno (A norma) i 100 leptir u C kategoriji. U D kategoriji Sara Marković osvojila je 3. mjesto na 100 leptir, te 2. mjesto na 200 mješovito. Na kraju subotnjeg dijela natjecanja, u B kategoriji, Nika Dobovičnik osvojila je zlato na 800 slobodno i isplivala A normu.

   

U nedjelju, drugog dana natjecanja, ponovno nas je obradovala Leona Juriša  s osvojene dvije zlatne medalje u disciplinama 400 mješovito (B norma) i 200 leptir (A norma). Sara Marković je osvojila zlato na 200 leptir u D kategoriji, dok je Jana Čok bila 2. na 100 slobodno. Luka Štumberger je osvojio 3. mjesto na 200 mješovito i 100 prsno, te u obje discipline isplivao A normu. Anamariji Zavrtnik je nedostajalo 8 stotinki do medalje na 400 mješovito, ali je bilo dovoljno za A normu. U istoj disciplini, Nika Dobovičnik  je isplivala B normu. Petra Švetak je osvojila 3. mjesto na 200 prsno i isplivala A normu.

     
     

Svakako moramo istaknuti Doru Jurak  koja je isplivala A normu na 200 leđno, te Ivana Turkalja koji je isplivao A normu na 200 leptir.

Čestitamo!!