Uspješan vikend naših plivača!

 

7 MEDALJA ZA PLIVAČE PK BAROK U ZADRU

Ovu subotu, 18.03., PK Zadar je po drugi put bio domaćin Otvorenog Regionalnog Prvenstva Hrvatske za OSI. Nastupila su 3 predstavnika našeg kluba: Karlo Rajković, Jan Dubravec i Nikola Harmicar. Uz 7 medalja, ostvareni su i sjajni rezultati, odnosno osobni rekordi. U općoj kategoriji, Karlo je osvojio 4 srebrne medalje: na 50 i 100 m prsno, 50 m leptir i 50 m slobodno.

Posebno su oduševila naša dva nova člana: Nikola Harmicar, koji je osvojio 2 zlata u disciplinama 50 m leđno i 50 m slobodno, te Jan Dubravec sa srebrom na 50 m prsno.

Treba naglasiti da su njih dvojica ostvarili osobne rekorde u svim disciplinama.

Karlo,Jan, Nikola

BRAVO DEČKI!

 

MITING SVETOG PATRIKA

U Zagrebu je, na bazenu Utrina, ovog vikenda održano natjecanje za najmlađe plivače – 13. Miting Sv. Patrika. Ukupno je nastupilo rekordnih 869 plivačica i plivača iz 23 hrvatska kluba, a među njima i 48 članova Baroka. Nastupalo se u sve 4 tehnike; u subotu na 50 m dionicama, a u nedjelju na 25 m. Medalje su se dijelile za svaku disciplinu posebno, a na kraju su se zbrajali rezultati svih tehnika, iz čega se dobio i ukupni poredak.

Prvog dana natjecanja, Barok je predstavljalo 26 članova. U jakoj konkurenciji, najviše se istaknula Nika Dobovičnik s osvojenom broncom na 50 m leptir, te 5. mjestom u ukupnom poretku. Svakako treba istaknuti i Anamariju Zavrtnik koja je odlično plivala sve 4 discipline, te je u ukupnom plasmanu bila 10, zatim Niku Balentu koji je na 50 m leptir bio korak do medalje, te Erika Hunjeka i Luku Štumbergera koji su u ukupnom plasmanu bili 8. i 9. Izvrstan je bio i Filip Kukec koji je u svom godištu bio ukupno 7.

Drugog dana natjecanja, naši najmlađi članovi su nastupili u 25 m utrkama. Najviše se istaknula Jana Čok koju je samo jedna desetinka dijelila od medalje na 25 m slobodno.

U ukupnom poretku, u C kategoriji ukupno je najbolje plasirana bila Leona Juriša s osvojenim 17. mjestom, dok je najbolji plasman u D kategoriji ostvarila Bela Mitrović, koja je bila 20. od ukupno 132 plivačice, te kod plivača Vedran Šavor koji je bio 23. od ukupno 162 natjecatelja.

Čestitamo!!!

 

MARTINA ŠTEFINEC – 1. REPREZENTATIVKA U POVIJESTI VARAŽDINSKOG PLIVANJA

Lijepa vijest za sve članove i prijatelje PK Barok: u 10. godini svoga postojanja, klub je dobio najveću nagradu – 1. reprezentativku.

Naime, naša Martina će nastupiti na Četveroboju nacija koji će se održati sljedećeg vikenda (25/26.03.) u Banja Luci. Martina će nastupiti u disciplinama 50 i 100 m prsno.
trenerica Nikolina i Martina

Čestitamo Martini, kao i njenoj trenerici Nikolini Gudiček, na ovom velikom uspjehu!!