Rekordan broj članova i osvojenih odličja

DSC04853 DSC04893 Zlatna ml kadetska stafeta

Čak 66 naših članova nastupilo je na Regionalnom prvenstvu koje se održalo u Sisku u subotu i nedjelju 06.02. i 07.02. U konkurenciji 13 klubova te 367 natjecatelja osvojili smo rekordna 102 odličja. Prvaci regije postali su: mlađi kadeti Nika Dobovičnik i Erik Hunjek, kadet Jakov Igrec, mlađi juniori Martina Štefinec i Luka Cvetko, te senior Mario Vlahinja. Ukupno je 19 plivača osvajalo medalje u pojedinačnim trkama. Zlatne su bile i ženske mlađekadetske štafete, kao i ženska seniorska štafeta. Poznata je i konačna brojka od 10 članova koji su uspjeli ostvariti norme za nastup na Prvenstvu Hrvatske koje će se održati u Splitu od 25. do 28.02.’16.

 

Naši plivači nastupili su u Sisku na Regionalnom prvenstvu za sve dobne skupine koje se održalo u subotu i nedjelju 06.02. i 07.02.

Na natjecanju sudjelovalo je 13 klubova: Sisak Janaf, Đakovo, Olimp Tuhelj, Virovitica, Osijek Žito, Čakovečki PK, Međimurje, Vinkovački PK, Barok, Varaždin, Varaždinske toplice, Cerine Koprivnica, Marsonia Slavonski Brod sa ukupno 367 natjecatelja. Na programu je ukupno bilo 18 pojedinačnih, te 4 štafetne discipline, a plasmani su se ostvarivali u svim uzrasnim kategorijama počevši od početnika pa sve do seniora.

Nastupilo je najveći broj naših članova do sada, čak 66. To bi svakako izdvojili kao najvažniju stvar cijelog natjecanja. Također, pratio nas je i veliki broj roditelja koji su kroz međusobno druženje bodrili sve naše plivače. Atmosfera je bila sjajna. Osvojili smo rekordna 102 odličja od kojih su 16 zlatnih, 42 srebrena i 44 brončana. Pojedinačne medalje osvajalo je 19 predstavnika u svim uzrasnim kategorijama. Natjecanje su sudila dva naša suca: Zoran Ćelić i Vedran Hunjek.

Što se tiče nastupa i medalja, krenimo redom od najmlađih prema najstarijima.

U kategoriji početnica najuspješnija je bila Leona Juriša koja je osvojila 6 odličja od kojih 4 srebra i 2 bronce. Melani Kliček u istoj je kategoriji osvojila srebro i broncu. Kombinirana muško ženska početnička štafeta Baroka zauzela je drugo mjesto, a nastupili su u sastavu: Leona Juriša, Melani Kliček, Miran Piskač i Filip Kukec.

U mlađekadetskoj konkurenciji kod plivača se istaknuo Erik Hunjek koji je osvajao medalje u čak 7 pojedinačnih utrka. Bio je 3 puta zlatni, 2 puta srebreni i 2 puta brončani. Luka Štumberger osvojio je dvije medalje od kojih jedno srebro i broncu, dok je Niko Balenta osvojio jednu broncu. Kod plivačica najuspješnija predstavnica u mlađekadetskom uzrastu bila je Nika Dobovičnik koja je osvojila 7 medalja, od kojih 3 zlata, 2 srebra i 2 bronce. Brončanu medalju u istoj kategoriji osvojila je Mila Mitrović. Ženska mlađe kadetska štafeta u sastavu: Mila Mitrović, Melani Kliček, Nika Dobovičnik i Leona Juriša bila je najbolja na 4×100 slobodno i 4×100 mješovito. Muška štafeta 4×100 mješovito u sastavu: Bruno Obrstar, Luka Štumberger, Fran Čurdija i Erik Hunjek bila je srebrena, a štafeta 4×100 slobodno u sastavu: : Bruno Obrstar, Luka Štumberger, Karlo Rogina i Erik Hunjek bila je brončana.

U kategoriji kadeta najbolji je bio Jakov Igrec koji je osvojio 5 medalja, od kojih 1 zlato, 2 srebra i 2 bronce. Petra Gašparac bila je najbolja kadetkinja, a osvojila je 3 brončana odličja. Muška štafeta u sastavu: Jakov Igrec, Vid Ilčić, Matej Čok i Lovro Ranković bila je srebrena na 4×100 slobodno, te brončana u utrkama 4×200 slobodno i 4×100 mješovito. Ženska kadetska štafeta 4×200 slobodno u sastavu: Petra Gašparac, Dora Jurak, Katja Balažinec i Nika Dobovičnik bila je brončana.

Najuspješnija predstavnica Baroka po broju ostvarenih plasmana na postolje na cijelom natjecanju bila je mlađa juniorka Martina Štefinec. Ostvarila je čak 13 plasmana na postolje, a od toga je bila 2 puta zlatna, 5 puta srebrena i 6 puta brončana. Medalje je osvajala u mlađe juniorskoj, a plasman na postolja zaslužila i u juniorskoj, mlađe seniorskoj i općoj kategoriji. Odlične nastupe, rezultate i plasmane zabilježio je i mlađi junior Luka Cvetko koji je osvojio 2 zlata, 2 srebra i broncu. U istoj kategoriji srebro i 3 bronce zaslužio je Nikola Briški.

U juniorskoj kategoriji najviše  su se istaknule Elena Škrapec i Mirta Piskač osvajavši medalje i u kategorijama mlađih seniora i u općoj. Elena je ostvarila ukupno 11 plasmana na postolja, od koji 7 puta kao drugoplasirana i 4 puta kao trećeplasirana. Mirta je bila 1 put prvoplasirana, 6 puta drugoplasirana i 2 puta trećeplasirana. Juniorka Lea Ćelić zabilježila je 3 druga mjesta, a Dora Mihinjač jedno treće mjesto. Od plivača u juniorskoj konkurenciji dvije bronce osvojio je Neven Lončarić, te isplivao dvije norme za PH. Ženska juniorska štafeta 4×100 ješovito u sastavu: Elena Škrapec, Mirta Piskač, Lea Ćelić i Dora Mihinjač bila je trećeplasirana u kategorijama juniorki, mlađih senirki i u općoj.

U konkurenciji mlađih seniorki, te u općoj kategoriji Stela Grobotek doplivala je do 2 druga i 2 treća mjesta.

U općoj kategoriji senior Mario Vlahinja osvojio je prvo mjesto. Ženska seniorska štafeta 4×100 slobodno u sastavu: Elena Škrapec, Maja Berkopić, Dora Mihinjač i Stela Grobotek bila je najbolja. Muška seniorska štafeta 4×100 slobodno u sastavu: Neven Lončarić, Mario Vlahinja, Martin Kocijan i Luka Cvetko bila je drugoplasirana, a seniorska štafeta 4×100 mješovito trećeplasirana.

Jednako važno je spomenuti i ostale naše članove koji su nastupili na prvenstvu, ali ovaj put nisu osvajali medalje: Karlo Rajković, Ivan Vitković, Hrvoje Smontara, Fran Stolnik, Luka Kokotec, Dorian Klepač, Ivan Turkalj, Enio Sakač, Domagoj Pretković, Leon Makovac, Edi Jupić, Vito Črtalić, Luka Lacković, Davorin Suhanek, Matej Đaković, Jakov Lazar, Matej Rogina, Andro Šantek, Ivona Valentak, Hana Ivanković, Anamarija Zavrtnik, Ana Amelija Petric, Lara Ranković, Anja Mirilović, Jana Čok, Sara Marković, Iva Vresk, Noa Stolnik, Tia Mihinjač, Patricija Lončarić, Buga Stipan, Mirta Vučetić i Doris Hudek.  Lana Cvetko na žalost zbog bolesti nije nastupila, a Ida Marić se ozljedila neposredno prije početka natjecanja. Želimo joj brz oporavak.

Na ovom natjecanju svi plivači koji su otprije imali norme za PH iste su i potvrdili. Neven Lončarić isplivao je prve ovosezonske norme, te se uspio plasirati na PH.  Svakako treba izdvojiti i izvrstan nastup Karla Rajkovića koji je u utrkama 50 i 100 slobodno otplivao osobne rekorde.

Slike s natjecanja biti će na facebook stranici našeg kluba. Također, album je učitao i PK Sisak na svoju facebook stranicu.

Sada je poznata i konačna brojka od 10 naših članova koji su uspjeli ostvariti norme za nastup na Prvenstvu Hrvatske koje će se održati u Splitu od 25. do 28.02.’16.

Sljedeći nastup naše plivače očekuje već u subotu 13.02. na Mini Grand prix mitingu “Žabac” na kojem pravo nastupa imaju kadeti i mlađi kadeti. Natjecanje se održava u Zagrebu.