Mladi plivači Baroka uspješno započeli s nastupima u novoj godini

Ovog vikenda, na bazenu „Novi Jelkovec“ u Sesvetama, održan je 8. mini GP “MEDO”, u organizaciji PK Medveščak. PK Barok je predstavljalo 22 mlađih kadeta i kadeta, a naši mladi natjecatelji nastavili su uspješan niz i u novoj godini te osvojili fenomenalne 22 medalje.

U kategoriji kadetkinja najuspješnije su bile:
Nika Dobovičnik sa osvojenom broncom u disciplini 100 m leđno i Anamarija Zavrtnik  sa osvojenim zlatom u disciplini 400 m mješovito, te 2 srebra u disciplinama 200 m leptir i 100 m slobodno.

   

Kod kadeta, briljirao je Luka Štumberger sa zlatnom medaljom u disciplini 200 m prsno, te dvije srebrne u disciplinama 400 m mješovito i 100 m prsno.
Luka Kokotec  je osvojio srebro u disciplini 200 m leđno, a Niko Balenta je bio dva puta treći na 400 m slobodno i 200 m leptir.

    

U kategoriji ml. kadeta izvrstan je bio Mihael Kolarek sa osvojena tri zlata u disciplinama 100 m delfin, 200 m mješovito i 200 m leptir, te srebrom u disciplini 400 m slobodno. Mihael je u disciplini 200 m leptir ostvario A normu za nadolazeće Kadetsko Prvenstvo Hrvatske.
U kategoriji mlađih kadetkinja, Ivona Jurković  je osvojila 3 srebra u disciplinama 100 i 200 m leđno, te 800 m slobodno. Ivona nas je razveselila i A normom na 800 slobodno.
Ponovno je oduševila i Sara Marković sa osvojena 3 zlata u disciplinama 100 i 400 m slobodno i 400 m mješovito. U disciplini 200 m leptir bila je druga, a na 200 m mješovito – treća.

   

Posebno treba istaknuti da je Sara osvojila pehar za najvrjedniji zbroj rezultata u 4 discipline te je proglašena najboljom mlađom kadetkinjom ovog natjecanja.

Isplivana su 84 osobna rekorda, a moramo spomenuti i ostale naše predstavnike koji su, također, itekako dobro plivali i ostvarili svoje najbolje rezultate u većini disciplina. To su: David Vizjak, Leona Juriša, Filip Kukec, Rina Rogina, Patricija Švetak, Petra Švetak, Ana Pitner, Vedran Šavor, Teodora Liber Kos, Anja Mirilović, Ivan Turkalj i Lovro Črnila.  Posebno izdvajamo Hanu Ivanković koja je isplivala A normu u disciplini 800m slobodno i Mašu Manojlović koja je također isplivala A normu za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske u disciplini 100m prsno.

ČESTITAMO SVIM NATJECATELJIMA!!