MARTINA I LUKA DRŽAVNI PRVACI

Protekla 4 dana održano je Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza na bazenu Mladosti u Zagrebu.
Na natjecanju je sudjelovalo 310 natjecatelja iz 33 hrvatska plivačka kluba, a među njima i 13 članova PK Barok; 5 plivača i 8 plivačica.

Nastupili su: Luka Cvetko, Lovro Pintarić, Luka Štumberger, Niko Balenta, Luka Kokotec, Elena Škrapec, Petra Gašparac, Noa Stolnik, Martina Štefinec, Anamarija Zavrtnik, Nika Dobovičnik, Tamara Flegar i Patricija Lončarić . Treba napomenuti da su pravo nastupa imali samo plivači i plivačice koji su ostvarili zadane kvalifikacijske norme. 

Za ovogodišnji veliki uspjeh i osvojenih 9 medalja (2 zlatne, 6 srebrnih i 1 brončane) zaslužni su Luka Cvetko i Martina Štefinec. 

Luka je postao ml. seniorski prvak na 50 m slobodno, dok je na 50 m leptir, 50 m leđno i 100 m slobodno osvojio druga mjesta.

Martina je nova juniorska prvakinja na 50 m prsno s osobnim rekordom (33.34); na 100 m prsno osvojila je 2. mjesto u juniorskoj i ml. seniorskoj kategoriji, te 3. mjesto na 200 m prsno u juniorskoj kategoriji.

Naše juniorke, Noa Stolnik i Patricija Lončarić izborile su B finala na 50 m prsno, a mlađi junior Lovro Pintarić  B finale na 200 m leptir, te C finale na 100 m slobodno.

Ml. juniorka Petra Gašparac plivala je u C finalu na 200 m leđno, dok su Luka Štumberger, Niko Balenta, Luka Kokotec, Anamarija Zavrtnik i Nika Dobovičnik, iako kadeti, također uspjeli izboriti nastupe u C finalima.

ČESTITKE SVIM PLIVAČIMA I TRENERICI NIKOLINI!