Državno PH – Zagreb

Od 28. – 31.07. održano je Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine u 50 m u Zagrebu.
Na natjecanju je sudjelovalo 400 natjecatelja iz 36 klubova, a među njima i 11 članova PK Barok; 3 plivača i 8 plivačica.
Nastupili su: Filip Kukec, Mihael Kolarek, Neven Lončarić, Leona Juriša, Hana Ivanković, Rina Rogina, Ana Pitner, Teodora Liber Kos, Anja Mirilović, Maša Manojlović i Patricija Lončarić, a pravo nastupa imali su samo plivačice i plivači koji su ostvarili zadane kvalifikacijske norme.
Najuspješnija je bila naša juniorka Hana Ivanković koja je briljirala u svim nastupima te postala četverostruka državna prvakinja u disciplinama 200 i 400  mješovito, 200  leptir i 200  prsno u juniorskoj kategoriji, te osvojila  medalje i u mlađe seniorskoj kategoriji. U toj kategoriji, Hana je bila „srebrna“ na 200 leptir i 200 mješovito dok je na 400 mješovito i 200 prsno bila „brončana“.
Odličan je bio i Filip Kukec sa broncom na 50 slobodno u mlađe juniorskoj kategoriji, dok su Mihael Kolarek i Leona Juriša bili na zaveslaj do medalje. Mihael je bio 4. na 800 slobodno, a Leona 4. na 200 leđno u istoj kategoriji.
Posebno su nas razveselile mlađe juniorke u štafeti 4×200 slobodno u sastavu Leona Juriša, Anja Mirilović,Ana Pitner i Teodora Liber Kos. Djevojke su u uzbudljivoj utrci osvojile brončanu medalju, a i ostale dvije šatfete su bile također odlične: štafeta 4×100 mješovito mix u sastavu Leona Juriša, AnaPitner, Filip Kukec, Mihael Kolarek osvojila je 4. mjesto u mlađim juniorima kao i štafeta 4×100 slobodno u sastavu Leona Juriša, Rina Rogina, Teodora Liber Kos i Ana Pitner.
Posebno smo ponosni što je naša Hana proglašena najboljom juniorkom u sustavu Grand Prix natjecanja u 2021./2022. godini, te je nagrađena s novčanom nagradom.

Čestitamo plivačima i plivačicama, naravno  trenericama i trenerima na uspješnom završetku sezone!