66 odličja i sjajna atmosfera na Regionalnom!

Prvo što treba izdvojiti i naglasiti je odlična atmosfera koja je obilježila ovo natjecanje na kojem je nastupilo čak 35 naših članova . Regionalno prvenstvo se održalo u od 08. do 09.03. u Sisku. U konkurenciji 13 klubova, te 384 natjecatelja osvojili smo 65 odličja što je najveći uspjeh kluba na Regionalnim prvenstvima do sada. Naši plivači su se osim dobrim rezultatima, istaknuli osvajavši medalje u svim uzrasnim kategorijama. Pojedinačno su se rezultatima i osvojenim medaljama najviše izdvojile mlađa juniorka Lana Sokač i kadetkinja Martina Štefinec. Sada je poznata i konačna brojka od 11 natjecatelja koji su uspjeli ostvariti norme i koji će predstavljati PK Barok i grad Varaždin na Prvenstvu Hrvatske koje se održava u Splitu od 27. do 30. 03.

2014-03-08 08.48.56

Galeriju slika sa cijelog putovanja pogledajte OVDJE.

Naši plivači  imali su veoma uspješan nastup u Sisku na Regionalnom prvenstvu za sve dobne skupine.

Na natjecanju je sudjelovalo 13 klubova: Sisak Janaf, Đakovo, Olimp Tuhelj, Osijek Žito, Čakovečki PK, Međimurje, Vinkovački PK, Barok, Varaždinske toplice, Cerine Koprivnica, Barutana Vinkovci i Neptun Osijek, sa ukupno 384 natjecatelja. Na programu je ukupno bilo 18 pojedinačnih, te 4 štafetne discipline, a plasmani su se ostvarivali po uzrasnim kategorijama počevši od početnika pa sve do seniora.

Nastupilo je rekordnih 35 naših članova,  a također je ostvaren najveći uspjeh na Regionalnim prvenstvima do sada: osvojeno je čak 65 odličja, od čega 19 zlatnih, 32 srebrena i 15 brončanih. Pojedinačne medalje osvajalo je 14 naših predstavnika, a posebno je zanimljivo da smo osvajali medalje u svim uzrasnim kategorijama. Počnimo redom od najmlađih:

U konkurenciji početnika izvrstan nastup imao je Erik Hunjek koji je u konkurenciji godinu dana starijih osvojio zlato na 50 delfin, srebro na 50 slobodno, broncu na 200 mješovito, a još je bio 4. na 50 leđno.

U kategoriji mlađih kadeta rezultatima se najviše istaknuo Jakov Igrec koji je osvojio zlata u utrkama 200 mješovito i 100 leđno, te broncu na 50 slobodno. Dominik Kelemen u istoj je kategoriji osvojio srebro na 50 prsno, dok je na dvostruko dužoj dionici bio brončani. Od mlađih kadetkinja srebrenu medalju osvojila je Mara Sokač u utrci 100 delfin. Mara je u utrkama 50 i 100 slobodno bila četvrta kao i Petra Gašparac u disciplini 100 prsno.

U kadetskoj konkurenciji osvojen je najveći broj odličja. Najviše se istaknula Martina Štefinec osvojivši ukupno 8 medalja. Osim što je u kadetskoj konkureciji bila najbrža na 100 i 200 prsno, te 200 i 400 mješovito, te druga na 100 slobodno, Martina se penjala na postolje utrke 100 prsno i u mlađe juniorskoj konkurenciji u kojoj je bila najbolja, te u juniorskoj i mlađe seniorskoj gdje je bila treća. Martina je u utrkama 100 i 200 prsno otplivala drugo vrijeme ove sezone u hrvatskoj, što je odlična najava za predstojeće Državno prvenstvo. Kod dječaka Vanja Švogor osvojio je  srebra na 100 delfin i 400 mješovito, te broncu na 100 delfin. Luka Cvetko doplivao je do srebra na 100 slobodno, dok je u utrkama 200 i 400 slobodno bio 4. Jan Ožeg u utrci 100 prsno osvojio je zlato, dok je u utrci 200 prsno bio srebreni. Svo troje navednih plivača ostvarili su norme za nastup na PH. Ivan Vitković bio je jedini naš predstavnik koji je nastupio u izrazito zahtjevnoj utrci 200 delfin, a uz to je osvojio i brončano odličje.

Najuspješnija predstavnica Baroka ne samo u mlađe juniorskoj kategoriji, nego i na cijelom natjecanju bila je Lana Sokač. Ona je u konkurenciji godinu dana starijih plivačica osvojila 4 zlatne medalje u utrkama 50 slobodno, 200 prsno, 100 delfin i 400 mješovito, srebro u utrci 800 slobodno, te broncu u utrci 200 mješovito. Osim spomenutih medalja u mlađe juniorskom uzrastu, osvojila je još po zlato i dva srebra u juniorskoj i mlađe seniorskoj konkurenciji, te zlato i srebro u općoj (seniorskoj) kategoriji. Lana je pokazala svestranost osvojivši medalje gotovo u svim tehnikama i svim distancama. Zlatom u mlađejuniorskom uzrastu, također plivajući sa godinu starijima, okitio se i Martin Kocijan na dionici 50 slobodno. Treba istaknuti i da je normu za nastup na PH ostvarila Lea Ćelić u utrci 200 prsno.

U juniorskom uzrastu Stela Grobotek osvojila je srebro na 400 mješovito, te broncu na 200 leđno. Osim toga, penjala se na postolje utrke 400 mješovito kao druga i u mlađeseniorskom i seniorskom uzrastu. Stela je u obje navedene utrke ostvarila norme za svoj prvi nastup na Prvenstvu Hrvatske. Juniorka Maja Berkopić normu za PH ostvarila je u utrci 200 prsno.

U kategoriji seniora Mario Vlahinja odlične je nastupe okrunio i medaljama. Zlata je osvojio u utrkama 50 slobodno i 50 delfin, a srebra u utrkama 100 delfin i 200 slobodno. Mario je otplivao ukupno 3 norme za PH. Seniorka Tihana Gazdek osim što je potvrdila norme na 50 i 200 prsno, osvojila je srebreno odličje u utrci 50 prsno.

Uspješan nastup zabilježen je i u štafetnim utrkama. Na 4×200 slobodno ženska mlađejuniorska štafeta (Sokač, Dora Mihinjač, Ćelić, Štefinec) bila je u svojoj kategoriji druga, a u općoj kategoriji treća. Kod plivača mlađejuniorska štafeta u sastavu: Kocijan, Karlo Rajković, Neven Lončarić i Vanja Bosilj plasirala se na drugo mjesto, baš kao i kadetska u sastavu: Švogor, Cvetko, Ožeg i Vitković. Na 4×100 mješovito ženska juniorska štafeta (Grobotek, Štefinec, Berkopić, Klara Vresk) bila je druga u općoj konkurenciji, dok je muška kadetska (Igrec, Ožeg, Švogor, Cvetko)  osvojila srebro u kadetskom uzrastu. Na 4×100 slobodno ženska juniorska štafeta (Sokač, Berkopić, K. Vresk, Grobotek) bila je druga u općoj kategoriji, dok je ženska kadetska štafeta u sastavu Mirta Vučetić, Štefinec, Ida Marić i Doris Hudek bila treća u svome uzrastu, baš kao i muška kadetska štafeta (Švogor, Ožeg, Cvetko, Vitković).

Ništa manje važno nije spomenuti i ostale članove Baroka koji su nastupili na prvenstvu, a nisu osvajali medalje: Nikola Briški, Hrvoje Smontara, Hrvoje Đurman, Matej Čok, Vlatka Gašparac, Mirta Piskač, Rina Sentočnik, Iva Vresk, Patricija Lončarić i Tea Kozulić.

Na prvenstvu Hrvatske koje se održava u Splitu od 27. do 30. 03. nastupit će ukupno 11 naših predstavnika koji su tijekom sezone otplivali norme.

Sljedeći nastup očekuje nas u subotu i nedjelju 15. i 16.03 na mitingu za mlađe dobne skupine „Sv.Patrik“ koji se održava u Zagrebu.