6 medalja na domaćem plivalištu

Barok svi Sv.Nikola 2015

Na varaždinskim gradskim bazenima, u organizaciji našeg kluba u subotu 12.12.’15 održan je jubilarni 5. Međunarodni miting plivački miting „Sv.Nikola“. Bio je to treći ovosezonski miting iz Mini GP serije, a nastupilo je 339 natjecatelja iz Hrvatske, BiH, Slovenije i Mađarske. Predstavljalo nas je 30 članova, a osvojili smo 6 medalja. Osvajači medalja su: Nika Dobovičnik, Petra Gašparac, Melani Kliček i Leona Juriša.

 

S  obzirom na pravila sustava HPS-ovog Mini Grand Prix-a, u konkurenciji su bili kadeti i mlađi kadeti koji su raspoređeni u A, B i C kategoriju. Posebno su nagrađivani i mlađi natjecatelji u kategoriji C1.

Uz medalje, osigurali smo i nagrade koje su se uz dijelile trojici prvoplasiranih plivača i plivačica u svakoj disciplini i kategoriji. Osim nagrada sponzora za osvajače medalja, svi sudionici natjecanja i njihovi treneri darivani su poklon paketima. Pehare su dodjeljivani za najvredniji rezultat u A, B i C kategoriji. Posebno su novčanim nagradama sponzora nagrađeni plivač i plivačica sa najvrednijim zbrojem dvaju rezultata, te njihovi treneri.

Natjecanje je održano u jutarnjem i popodnevnom dijelu, a plivalo se ukupno 11 disciplina u muškoj i isto toliko u ženskoj konkurenciji.

Naš klub na domaćem plivalištu predstavljalo  je 30 natjecatelja, od kojih 16 muških i 14 ženskih. Osvojili smo ukupno 5 odličja od kojih jedno zlatno i četiri srebra. Medalje za naš klub osvajali su: Nika Dobovičnik, Petra Gašparac, Melani Kliček i Leona Juriša.

Jedino zlato za Barok osvojila je mlađa kadetkinja Nika Dobovičnik koja je bila najbrža u utrci 200 slobodno, a još je osvojila i srebrenu kolajnu u disciplini 400 slobodno. Osim toga bila je i dva puta četvrtoplasirana.

U istoj kategoriji (C1) srebrene medalje za Barok još su osvojile Leona Juriša i Melani Kliček. Leona je bila druga u disciplini 100 delfin, a Melani u utrci 100 prsno. Melani je osvojila još i broncu na 100 slobodno.

U kadetskoj konkurenciji srebro je osvojila Petra Gašparac u disciplini 200 leđno. Petra je isto kao i Nika, još dva puta bila četvrta.

Na korak do medalje osvajanjem četvrtih mjesta ostali su: Matej Čok, Erik Hunjek i Luka Štuberger. Peta mjesta zauzele su Jana Čok i Lara Ranković.

Od naših na natjecanju su nastupili još: Lovro Ranković, Fran Stolnik, Danijel gašparić, Vid Ilčić, Bruno Obrstar, Niko Balenta, Karlo Rogina, Luka Kokotec, Dorian Klepač, Fran Čurdija, Edi Jupić, Lujo Vincek, Filip Kukec, Lana Cvetko, Dora Jurak, Ivona Valentak, Mila Mitrović, Tea Zebec, Hana Ivanković, Anamarija Zavrtnik i Anja Mirilović. Zbog ozljede koljena na natjecanju nije nastupio naš najuspješniji plivač u kadetskom uzrastu Jakov Igrec.

Grad Varaždin i PK Barok pokazali su se kao odlični domaćini za mlade plivače i veliki broj gledatelja koji su u subotu tijekom cijelog dana pohodili Gradske bazene. Ovim putem iskreno zahvaljujemo svim ljudima koji su pomogli u organizaciji, sucima i svim sponzorima ove priredbe.

Sljedeći vikend (19. i 20.12) nastupamo sa muškom i ženskom ekipom na Ekipnom „C“ prvenstvu Hrvatske koje se održava u Rijeci, a isti vikend Karlo Rajković nastupa sa reprezentacijom Hrvatske na Otvorenom prvenstvu Italije koje se održava u Bresciji.