23 plivača nastupilo u Koprivnici

Naš klub nastupio je sa 23 natjecatelja na plivačkom kupu Grada Koprivnice. Osvojili smo ukupno 5 medalja:  Jakov Igrec osvojio je srebro, Luka Cvetko bio je dva puta brončani, a Mirta Piskač i Nika Dobovičnik osvojile su po jednu broncu.

Također, 11 sudaca našeg kluba na ovom natjecanju položilo je praktični dio ispita, te su osposobljeni za suđenje na svim plivačkim natjecanjima u sustavu HPS-a.

2013-11-09 11.07.04 Svi3

Na bazenima Cerine u Koprivnici u subotu 09.11. održan je plivački kup za mlađe dobne skupine. Kod dječaka pravo nastupa imali su  13-godišnjaci  i mlađi, a kod djevojčica 12-godišnjakinje i mlađe. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 267 natjecatelja iz 12 klubova, koji su razvrstani u 4 kategorije. Natjecali su se u disciplinama 50 slobodno, 50 leptir, 50 leđno, 50 prsno i 100 slobodno,Barok je predstavljalo ukupno 23 natjecatelja od kojih 12 djevojčica i 11 dječaka, a osvojili smo ukupno 5 medalja.U A kategoriji Luka Cvetko bio je brončani u u disciplinama 50 i 100 slobodno. Mirta Piskač u istoj je kategoriji bila brončana u disciplini 50 leptir, te četvrta u utrci 50 leptir.U B kategoriji Jakov Igrec osvojio je srebro u utrci 50 leđno, a na 50 leptir bio je četvrti.Medalju je osvojila i najmlađa natjecateljica Baroka Nika Dobovičnik koja je na 100 slobodno bila brončana.

Treba istaknuti i nastup Mirte Vučetić koja je čak tri puta bila četvrta plivajući u kategoriji sa godinu dana starijima.

Evo imena i ostalih koji su nastupili u Koprivnici: Ida Marić, Elena Škrapec, Ana Ivanković, Iva Vresk, Doris Hudek, Patricija Lončarić, Mara Sokač, Petra Gašparac, Vita Bolfek, Nikola Briški, Hrvoje Smontara, Dominik Kelemen, Ivan Vitković, David Lazar, Hrvoje Đurman, Matej Čok, Erik Hunjek, Vid Ilčić.  Gotovo svi su popravili svoje osobne rekorde u 25-metarskom bazenu.

Ni ovaj put nije izostala podrška roditelja koji su ponovno u velikom broju došli podržati djecu.

Na ovom natjecanju 11 varaždinaca položilo je praktični dio ispita za plivačke suce, te od sada mogu suditi na svim natjecanjima u sustavu HPS-a kao suci PK Barok. To su: Vjekoslav Cvetko, Siniša Briški, Robert Dodik, Lovro Ćelić, Dario Štefinec, Tihana Gazdek, Gordana Štefinec, Nevenka Zadravec, Dubravka Gašparac, Vedran Hunjek i Tea Kozulić.

DSC01130

Sljedeći vikend (16. i 17.11.) u subotu seniori i juniori Baroka nastupit će na Međunarodnom mitingu „Mladost“ u Zagrebu, a u nedjelju mlađi juniori nastupaju na Međunarodnom mitingu u Celju.

(Rezultati iz Koprivnice dostupni su na: http://www.hrvatski-plivacki-savez.hr/Sadrzaj/Home.php?id=Hom&lang=Hrv )