13 odličja u Celju!

svi CeljeMartina Stefinec Martina Stefinec i Luka Cvetko- zlatne medalje

Ukupno četrnaest  seniora, juniora i mlađih juniora našeg kluba nastupilo je u subotu 14.11.  na jubilarnom  30. međunarodnom mitingu u Celju s kojeg su se vratili sa 13 osvojenih odličja, od kojih su 4 zlatna, 5 srebrniha i 4 brončana. Također, troje članova ostvarilo je A norme za nastup na Prvenstvu Hrvatske, a troje je isplivalo B norme. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 286 plivača iz 24 kluba  iz Slovenije i Hrvatske. Plivale su se sve dionice u svim disciplinama. Čak devet naših plivača penjalo se na pobjedničko postolje, a Martina Štefinec tri puta bila je zlatna. Jednu zlatnu medalju osvojio je Luka Cvetko.

Najuspješnija naša predstavnica bila je mlađa juniorka Martina Štefinec koja je osvojila ukupno 4 odličja, od kojih čak 3 zlata i 1 srebro. Zlatom se okitila u disciplinama 50, 100 i 200 prsno, dok je srebro osvojila u utrci 100 mješovito. U svim utrkama ostvarila je A normu za Prvenstvo Hrvatske koje se u veljači održava u Splitu.

Do zlata je doplivao i mlađi junior Luka Cvetko koji je bio uvjerljivo najbrži u utrci 50 slobodno ostvarivši pritom A normu za PH.

U juniorskoj kategoriji četvero plivača osvajalo je odličja. Osim što je isplivala B normu na 200 prsno, Lea Ćelić bila je srebrena na 200 delfin sa odličnim rezultatom, kao i Martin Kocijan na 100 delfin. Brončana odličja osvojili su Neven Lončarić na 400 slobodno i Mirta Piskač na 50 prsno. Neven je za čak 11 sekundi popravio osobni rekord, a Mirta je u utrkama 50, 100 i 200 prsno ostvarila norme za PH.

U seniorskoj konkurenciji naš najstariji član Mario Vlahinja bio je srebreni na 400 mješovito, dok je na 200 mješovito bio brončani, kao i Stela Grobotek. Maja Berkopić bila je srebrena na 100 prsno, dok je na 200 prsno isplivala B normu.

Na natjecanju su nastupili i: Karlo Rajković, Ivan Vitković, Mirta Vučetić, Elena Škrapec i Ida Marić. Rajković je potvrdio dobru formu isplivavši tri osobna rekorda. Elena Škrapec uz osobne je rekorde isplivala i B normu za PH.

Natjecanje je ocijenjeno uspješnim jer su svi plivači i plivačice pokazali dobru formu isplivavši većinom svoje osobne rekorde ili na razini najboljih rezultata.

Galeriju slika možete vidjeti klikom.

Sljedeći nastup nas očekuje u subotu i nedjelju 21.i 22.11. na Mini Grand prix natjecanju  „Sv.Krševan“ u Zadru koji će okupiti kategorije kadeta i mlađih kadeta.