Uspješno odrađen Žabac- Mari Sokač srebro

Ukupno 19 plivača Baroka nastupilo je na 6. međunarodnom mitingu za djecu- „Žabac“ koji se održao u Zagrebu 18. i 19.05. na bazenima Mladost.

U subotu su u 6 pojedinačnih disciplina snage odmjerili dječaci rođeni 1999./2000. , te 2001./2002., i djevojčice 2001./2002., te 2003. godište.

 1.danZa Barok je u subotu nastupilo 15 natjecatelja: Lana Sokač, Martina Štefinec, Dora Mihinjač, Elena Škrapec, Rina Sentočnik, Iva Vresk, Doris Hudek, Martin Kocijan, Neven Lončarić, Jan Ožeg, Luka Cvetko, Jakov Igrec, Nikola Briški, Hrvoje Smontara i Dominik Kelemen. Navedenim plivačima ovo natjecanje poslužilo je prvenstveno kao provjera forme u ljetnoj sezoni. Provjera je bila uspješna jer su svi otplivali na razini očekivanog, neki i sa osobnim rekordima, što je i više nego zadovoljavajuće za ovaj period sezone. Najbolji rezultati očekuju se na Regionalnom prvenstvu krajem lipnja, te na Državnom koje je krajem srpnja.Najbolji plasman ostvarila je Martina Štefinec koja je bila 4. u disciplini 100m prsno u kategoriji sa godinu starijim plivačicama. Martin Kocijan isplivao je svoju prvu normu za nastup na PH u utrci 100 delfin.

U nedjelju su u utrkama 25 delfin, 25 leđno i 25 prsno, te 50 kraul nastupili plivači rođeni 2003. i mlađi, te plivačice rođene 2004. i mlađe. Boje Baroka branilo je 4 natjecatelja: Mara Sokač, Petra Gašparac, Nika Dobovičnik i Erik Hunjek.

 Plivači 2. dan na bazenu

Veliki uspjeh je ostvarila Mara Sokač plasiravši se u jakoj konkurenciji 70-ak plivačica na 2. mjesto u utrci 25m delfin. Također, Mara je bila nadomak plasmanu na postolje u utrci 25m leđno u kojoj je na krauju završila 4. Nika Dobovičnik bila je najmlađa sudionica natjecanja. Svi su plivači pokazali lijepi napredak popravivši svoje osobne rekorde.

 Mara Sokač na postolju

Sljedeći nastup plivače Baroka očekuje u lipnju.