Uspješni nastupi u Banja Luci i Zagrebu!

Svi- banja Luka Martina Štefinec- Banja LukaSvi- banja Luka2

Proteklog vikenda nastupili smo na dva mitinga. Seniori, juniori i mlađi juniori sudjelovali su na 6. Međunarodnom mitingu u Banja Luci, dok su kadeti i mlađi kadeti nastupili u Zagrebu na Mini grand prix mitingu Festival plivanja. Iz Banja Luke smo se vratili sa dvije brončane medalje Martine Štefinec i ukupno 4 plasmana u A finala i 9 plasmana u B finala. Iz Zagreba smo donijeli 4 medalje (dva zlata, srebro, bronca) Jakova Igreca. Ukupno je 5 naših plivača ovog vikenda isplivalo A norme za PH.

Na vrlo jakom međunarodnom mitingu u Banja Luci koji je održan u subotu i nedjelju 25. i 26.04. predstavljalo nas je 10 članova u konkurenciji 563 natjecatelja iz čak 63 kluba iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Bugarske, Rumunjske i Grčke. U programu su bile sve discipline, u jutarnjim dijelovima plivale su se kvalifikacije, a popodne A i B finala. Najuspješnija predstavnica bila je mlađa juniorka Martina Štefinec koja je osvojila dvije brončane medalje u utrkama 50 i 200 prsno u kojima je nastupila u A finalima. Još je nastupila u B finalu na 100 prsno zauzevši 5. mjesto. Plivala je u kategoriji sa godinu dana starijima, tako da uspjeh još više dobiva na značaju. Uz Martinu, jedini naš plivač koji je izborio nastupe u A finalima bio je senior Mario Vlahinja koji je u disciplinama 100 i 200 delfin zauzeo 9. i 10. mjesto. Zapažene nastupe ostvarili su mlađi juniori, pa je tako Mirta Piskač izborila je tri B finala, Martin Kocijan dva, a Lea Ćelić, Neven Lončarić i Nikola Briški po jedno. Štefinec, Vlahinja, Piskač i Kocijan isplivali su i A norme za Prvenstvo Hrvatske. Vrlo dobre rezultate, ali bez plasmana u finala ostvarili su i: Luka Cvetko, Mirta Vučetić i Elena Škrapec. Ovo natjecanje starijim plivačima poslužilo je kao prva provjera forme u Ljetnoj sezoni natjecanja, a možemo biti jako zadovoljni s obzirom da su gotovo svi otplivali osobne rekorde ili na razini osobnih rekorda.

svi+zpkSvi- Festival PlivanjaIgrec

Naša mlađa ekipa nastupila je također u subotu i nedjelju 25. i 26.04. u  Zagrebu na Mini Grand prix mitingu Festival plivanja koji obuhvaća kategorije kadeta i mlađih kadeta. U konkurenciji 425 natjecatelja iz 25 klubova, nastupilo je 8 naših članova. Najuspješniji predstavnik bio je kadet Jakov Igrec koji je doplivao do odličja u sve četiri discipline u kojima je nastupio, uz osobne rekorde.  Zlatne medalje osvojio je u diciplinama 400 mješovito i 200 delfin, srebro je osvojio u utrci 800 slobodno, a u utci 100 delfin bio je brončani. Isplivao je i 3 norme za PH. Vrlo dobre rezultate uz veliki broj osobnih rekorda zabilježili su i ostali naši predstavnici na ovom natjecanju: Ivan Vitković, Matej Čok, Dominik Kelemen, Lovro Ranković, Vid Ilčić, Fran Stolnik i Noa Stolnik. Najbolji plasman ostvario je Matej Čok koji je bio 7. na 100 slobodno.

Sljedeće natjecanje na kojem će nastupiti sve naše kategorije natjecatelja je Međunarodni miting u Ptuju 16.05. (ukoliko bude lijepo vrijeme).