Srebro za Leonu Jurišu i dvije bronce Petre Švetak i Nike Balente

Mladi plivači Baroka nastupili su ovu subotu, 21.10. na međunarodnom mitingu „Vidra“ u  Zagrebu.

U jakoj konkurenciji od ukupno 366 natjecatelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, natjecalo se i 28 plivačica i plivača PK Barok u 5 kategorija. Najistaknutiji članovi bili su: Leona Jurišasa osvojenim srebrom na 100 m leđno i 4. mjestom na 100 m leptir u E kategoriji, Petra Švetak s broncom na 100 m prsno u D kategoriji, te Niko Balenta s broncom u istoj disciplini i kategoriji. 

Svakako treba istaknuti i naše mlade nade – Niku  Dobovičnik, Anamariju Zavrtnik, Lovru Pintarića, Luku Štumbergera i Filipa Kukeca koji su bili nadomak medalja. Nika je doplivala do 4. mjesta na 100 m mješovito i 100 m slobodno, a Anamarija do 5. mjesta u istim disciplinama u D kategoriji. Lovro je zauzeo 4. mjesto na 100 m leptir u B kategoriji,  Luka je, također, na 100 leptir bio 4. u D kategoriji, dok je u utrci na 100  m prsno zauzeo  5. mjesto. Još jedno 4. mjesto zauzeo je Filip Kukec – na 100 m prsno u E kategoriji.

Predstavljali  su nas još: Buga Stipan, Noa Stolnik, Patricija Lončarić, Katja i Elena Balažinec, Lana Cvetko, Petra Gašparac, Tamara Flegar, Dora Jurak, Ivona Valentak, Simona Crnčić, Hana Ivanković, Anja Mirilović, Lara Ranković, Vito Makoter, Erik Hunjek, Luka Kokotec, Adam Kazić, Davorin Suhanek, te Matej Đaković.

Naši plivači su od 139 starteva ostvarili preko 130 osobnih rekorda.

Uz odlične rezultate, ostvarene su i 3 B norme za kadetsko Prvenstvo Hrvatske:

Niko Balenta – 100 m leptir

Luka Štumberger – 100 m prsno

Nika Dobovičnik – 100 m slobodno

Čestitamo plivačicama i plivačima i, naravno, njihovim trenerima!

Sljedeći nastup koji nas očekuje je Kup Grada Koprivnice, 4. studenog.