Rekordan broj medalja za PK Barok na mini GP mitingu “Sveti Nikola”

U organizaciji PK „Barok“, u subotu je održan 7. međunarodni plivački miting „Sv. Nikola“. 

Bio je to treći ovosezonski miting iz mini GP serije, a nastupilo je 395 natjecatelja iz Hrvatske, BiH i Slovenije. Od ukupnog broja natjecatelja njih 33 su članovi našeg kluba. Osvojili smo do sada najveći broj medalja – 23 (4 zlatne,10 srebrnih i 9 brončanih).Također, naši plivači su isplivali brojne A i B norme za Prvenstvo Hrvatske.

Osim medalja, klub je osigurao i vrijedne nagrade koje su se dijelile trojici prvoplasiranih plivača i plivačica u svakoj disciplini i kategoriji, te 4 trofeja za najvrjedniji rezultat u kategoriji kadeta i mlađih kadeta (u muškoj i ženskoj kategoriji). Trofeje su osvojili, u konkurenciji kadeta: Rea Kozeljac iz PK Kantride i Tin Gnjatović iz PK Medveščak, a u konkurenciji mlađih kadeta: Mia Hren iz Zagrebačkog plivačkog kluba i Grga Brkljačić iz zagrebačke Mladosti.

Također, posebnom novčanom nagradom nagrađeni su Tin Gnjatović i Rea Kozeljac za zbroj dva najvrjednija rezultata, te njihovi treneri.

Natjecanje je održano u jutarnjem i popodnevnom dijelu, a plivalo se u ukupno 11 disciplina.

U B kategoriji medalje su osvojili:

Niko Balenta: 3 srebra u disciplinama 100m slobodno, 200m delfin i 100m delfin. Luka Štumberger: 3 srebra u disciplinama 400m mješovito, 100m prsno i 800m slobodno; Luka Kokotec: zlato na 200m leđno i bronca na 100m leđno; Anamarija Zavrtnik: 3 bronce – na 100m delfin, 200m delfin i 800m slobodno; Nika Dobovičnik: brončana medalja na 100m slobodno i srebrna na 400m slobodno. Nika je u disciplini 400m slobodno isplivala mlađe juniorsku B normu za Prvenstvo Hrvatske, dok su svi ostali isplivali norme za Kadetsko PH. Svakako treba pohvaliti i Petru Švetak koja je uz 4. mjesto na 200m prsno, isplivala B normu za Kadetsko PH.

U C kategoriji smo isto bili uspješni:

Filip Kukec se okitio zlatom na 400m mješovito, te isplivao B normu u toj disciplini; Leona Juriša je osvojila zlato na 800m slobodno i srebro na 400m mješovito. Na 400m mješovito isplivala je A normu za Kadetsko PH.

U najmlađoj, D kategoriji, imali smo dvije osvajačice:

Sara Marković je osvojila zlato na 100m delfin, 2 srebra – na 100m slobodno i 200m prsno, te broncu na 200m mješovito, dok je Ivona Jurković osvojila dva srebra – na 200m leđno i 100m leđno, te broncu na 100m slobodno.

 

Nastupili su još: Vito Makoter, Fran Čurdija, Ivan Turkalj, Adam Kazić, Bruno Kosmačin, David Hrastovec, Davorin Suhanek, Karlo Lenčić, Matej Đaković, Andro Šantek, Mihael Kolarek, Sebastijan Matas, Dora Jurak, Ivona Valentak, Simona Crnčić, Hana Ivanković, Mila Mitrović, Ana Pitner, Anja Mirilović, Lara Ranković, Maša Manojlović, Mila Maretić i Jana Čok.

Natjecanje je otvorio naš gradonačelnik, gosp. Ivan Čehok, a PK Barok se i ovaj put pokazao kao odličan domaćin i organizator, te vjerujemo da su i gledatelji koji su u subotu u velikom broju pohodili Gradske bazene bili zadovoljni.Ovim putem zahvaljujemo svima koji su pomogli u organizaciji ovog mitinga, našim roditeljima, te svim donatorima ove priredbe.