Rekordan broj medalja na 6. mitingu sv. Nikola i 2 A norme za Kadetsko prvenstvo Hrvatske

Na varaždinskim gradskim bazenima, u organizaciji PK „Barok“, u subotu, 10.12., održan je 6. međunarodni plivački miting „Sv.Nikola“. Bio je to treći ovosezonski miting iz mini GP serije, a nastupilo je rekordnih 412 natjecatelja iz Hrvatske, BiH, Slovenije i Srbije. Predstavljalo nas je 25 članova, a osvojili smo dosad najveći broj medalja (14).

Također, dvoje naših kadeta (Nika Dobovičnik i Matej Čok) je isplivalo A norme za prvenstvo Hrvatske, te se pridružilo Petri Gašparac koja već ima 2 isplivane norme.

Uz medalje, osigurali smo i nagrade koje su se uz dijelile trojici prvoplasiranih plivača i plivačica u svakoj disciplini i kategoriji. Osim nagrada za osvajače medalja, svi sudionici natjecanja i njihovi treneri dobili su poklon pakete. Pehari su dodjeljivani za najvrijedniji rezultat u A, B, C i D kategoriji (i muškoj i ženskoj). Također, posebnom novčanom nagradom su nagrađeni plivač i plivačica sa najvrijednijim zbrojem dvaju rezultata, te njihovi treneri.

Natjecanje je održano u jutarnjem i popodnevnom dijelu, a plivalo se u ukupno 11 disciplina.

Osvajači medalja su:

A kategorija:
Matej Čok – 3.mjesto na 400m mješovito, te isplivana A norma na 800m slobodno za Kadetsko prvenstvo Hrvatske.

C kategorija:
Nika Dobovičnik –1. mjesto na 800m slobodno čime je i isplivala vrijeme A norme za prvenstvo Hrvatske, 3. mjesto na 100m slobodno i 3. mjesto na 400m mješovito
Erik Hunjek: 1. mjesto na 400m mješovito, 1. mjesto na 800m slobodno i 3.mjesto na 100m prsno
Niko Balenta – 3. mjesto na 200m delfin
Fran Čurdija –  3. mjesto na 200m prsno

D kategorija:
Leona Juriša – 1. mjesto na 200m delfin, 2.mjesto na 400m mješovito, 3. mjesto na 100m delfin i 3. mjesto na 200m leđno
Filip Kukec – 2. mjesto na 400m mješovito

Nastupili su još: Danijel Gašparić, Bruno Obrstar, Karlo Rogina, Luka Kokotec, Dorian Klepač, Filip Kukec, Davorin Suhanek, Luka Lacković, Lana Cvetko, Petra Gašparac, Dora Jurak, Katja Balažinec, Elena Balažinec, Mila Mitrović, Hana Ivanković, Anamarija Zavrtnik, Anja Mirilović i Lara Ranković.

Grad Varaždin i PK Barok pokazali su se kao odlični domaćini za mlade plivače i veliki broj gledatelja koji su u subotu tijekom cijelog dana pohodili Gradske bazene. Ovim putem zahvaljujemo svima koji su pomogli u organizaciji, sucima, te svim donatorima ove priredbe.

Sljedeći vikend (17. i 18.12.) nastupamo s muškom ekipom na Ekipnom „C“ prvenstvu Hrvatske koje se održava u Splitu, te sa ženskom ekipom na Ekipnom „B“ prvenstvu Hrvatske koje se održava u Zadru, a isti vikend Karlo Rajković nastupa s reprezentacijom Hrvatske na Otvorenom prvenstvu Italije koje se održava u Bresciji.