Plivačice i plivači Baroka nastavljaju s uspjesima

Ovog vikenda je u Zagrebu održano natjecanje za najmlađe plivače – „Miting Sv. Patrika“. Ukupno je nastupilo rekordnih 883 plivačica i plivača iz 26 hrvatskih klubova, a među njima i 31 član Baroka.

Nastupalo se u sve 4 tehnike; u subotu na 50 m dionicama, a u nedjelju na dvostruko kraćim. Medalje su se dijelile za svaku disciplinu posebno, a na kraju su se zbrajali rezultati svih tehnika, iz čega se dobio i ukupni poredak. Prvog dana natjecanja, iz našeg kluba nastupio je 21 član.

U konkurenciji 2008. godišta, najviše se istaknula naša mlada nada Sara Marković s osvojenim zlatom na 50 m prsno te srebrom na 50 m leptir, što joj je u ukupnom plasmanu donijelo izvrsno 3.mjesto.

U istoj kategoriji, Ivona Jurković je iznenadila na 50 m leđno, te osvojila brončanu medalju. U 2007. godištu, Leona Juriša je doplivala do srebra na 50 m leđno, te je u ukupnom plasmanu osvojila odlično 5.mjesto. Mihael Kolarek nas je razveselio sa broncama na 50 leptir i 50 prsno, a u ukupnom plasmanu je osvojio 5.mjesto.

   

Drugog dana natjecanja, naši najmlađi članovi su nastupali u 25 m utrkama. Od pojedinačnih rezultata treba istaknuti Patriciju Švetak koja je u C kategoriji osvojila 7. mjesto na 25 m leptir i 8. mjesto na 25 m slobodno, dok je u ukupnom plasmanu bila deveta.

Na ovom natjecanju nastupili su još: Greta Šimunec, Ana Pitner, Rina Rogina, Anja Mirilović, Maša Manojlović, Lara Crnčić, Sebastijan Matas, Roko Škrapec, Karlo Kovač, Teo Stojaković, Vedran Šavor i Andro Šantek, a nekima je ovo bio prvi nastup u životu, pa je red da ih posebno istaknemo i pohvalimo. To su: Nina Malić, Lara Gregurić, Lara Đuras, Lea Kosmačin, Jana Marta Horvatić, Lovro Huđek, Dorijan Skupnjak, Filip Habek, Luka Šaško, Jan Grđan, Lovro Čalopa, Matej Mihalić, Fran Hutinski i Fran Težački

Čestitamo svim plivačima i plivačicama na odličnim rezultatima!