Odličan nastup mladih plivača Baroka u Zagrebu

Ovog vikenda nastupili smo na 14. Festivalu plivanja u Zagrebu, koji je ujedno i 6. postaja mini GRAND PRIX natjecanja.
Okupilo se ukupno 492 plivačica i plivača iz 24 hrvatska kluba a klub su predstavljali: Niko Balenta, Luka Kokotec, Luka Štumberger, Erik Hunjek, Bruno Obrstar, Danijel Gašparić, Filip Kukec, Matej Đaković, Petra Gašparac, Nika Dobovičnik, Lana Cvetko, Hana Ivanković, Leona Juriša, Anamarija Zavrtnik, Mila Mitrović, Dora Jurak, Elena Balažinec i Katja Balažinec.  

mini GP-Festival plivanja

Naši mladi plivači ostvarili su izniman uspjeh i osvojili 8 medalja, te veliki broj osobnih rekorda.

U subotu se najviše istaknula Nika Dobovičnik sa zlatom i isplivanom A normom na 800 slobodno u C kategoriji, te 4. mjestom na 200 mješovito.
Izvrsna je bila i Leona Juriša s dvije bronce  na 100 delfin i 200 leđno u D kategoriji.
Treba istaknuti i Filipa Kukeca koji je bio 5. na 100 slobodno u istoj kategoriji, te Niku Balentu koji je isplivao svoju prvu A normu, i to u disciplini 200 delfin, te ujedno osvojio odlično 4. mjesto u konkurenciji dječaka 2005. godišta.
Sjajan je bio i Erik Hunjek koji je bio također korak do medalje u disciplini 400 slobodno.

U nedjelju,drugog dana natjecanja, ponovno nas je razveselila Leona Juriša s osvojene dvije zlatne medalje u disciplinama 400 mješovito i 200 delfin.
Nika Dobovičnik je osvojila zlato na 100 slobodno u C kategoriji, dok je u istoj disciplini do svoje prve medalje doplivala Anamarija Zavrtnik (bronca). Također, Anamarija je bila 5. na 400 slobodno.
Ugodno nas je iznenadio Luka Kokotec sa srebrom na 800 slobodno u C kategoriji.
Niko Balenta je ponovno bio 4; ovaj put na 100 delfin, a Erik Hunjek i Luka Štumberger su odlično isplivali 200 mješovito, te uz osobne rekorde doplivali do 5, odnosno do 6. mjesta.
Svakako moramo istaknuti i naše kadetkinje – Petru Gašparac, koja je isplivala A normu za nastup na PH u disciplini 100 slobodno, te Lanu Cvetko s isplivanom B normom u istoj disciplini.

GALERIJA