ODLIČAN NASTUP ČLANOVA BAROKA U SISKU

U subotu i nedjelju, 3.- 4.2.’24. u Sisku je održano Regionalno prvenstvo Hrvatske – regije 4. Natjecanjenamjenjeno kadetima, mlađim kadetima i početnicima okupilo je 360 natjecatelja iz 13 klubova naše regije.

Od naših članova nastupili su: Paloma Pajić, Mila Mendaš, Helena Zadravec,   Jana Bais, Tina Rogina,Eva Đurasek, Ena Novoselec, Zara Miklaušić, Ana Šimunović, Helena Fic, Daniel Pajić, Tin Bedeković, Noa Gluhak, Matija Kocijan, Niko Sajko, Jan Peremin, Viktor Vizjak, David Jačmenica, Karlo Erdelja, Nataniel Vukovac, Damian Farkaš, Maksim Putar, Aleksandar Fic, Lovro Čalopa i Karlo Petek.

Za naše plivače ovo je bio izuzetno uspješan vikend, s obzirom da su na ovom natjecanju imali veliku„žetvu“ medalja. Osvojili su ukupno 46 medalja od kojih je 20  zlatnih, 12 srebrnih i 14 brončanih.

U kategoriji kadeta, Karlo Petek je u šest isplivanih disciplina osvojio šest medalja. Zlatne medalje osvojio je u disciplinama 100 leđno, 50 leptir i 50 slobodno. U disciplinama 400 slobodno, 100 leptir i 100 slobodno bio je srebrni. 

U istoj kategoriji Aleksandar Fic uzeo je srebro na 50 leđno, te bronce na 100 leđno, 100 slobodno i 50 slobodno.

Lovro Čalopa bio je brončani na 50 prsno i 100 prsno.

Muška kadetska štafeta u sastavu : Aleksandar Fic,Lovro Čalopa, Karlo Petek i Nataniel Vukovac osvojila je zlatne medalje u utrkama na 4×50 mješovito i 4×100 mješovito.

Muška kadetska štafeta u sastavu : Jan Peremin,Lovro Čalopa, Aleksandar Fic i Karlo Petek, također je osvojila zlatnu medalju na 4×50 slobodno.

Uspješna je bila i kadetska štafeta u sastavu : Eva Đurasek, Tina Rogina, Aleksandar Fic i Karlo Petek,te uzela brončanu medalju na 4×100 slobodno.

U kategoriji mlađih kadeta, Viktor Vizjak je u devet isplivanih disciplina osvojio devet medalja. Uspješanje bio u disciplinama 400 slobodno, 100 mješovito,100 leptir i 50 prsno te se okitio zlatnim medaljama.Na 100 slobodno, 50 leptir, 100 prsno i 50 slobodno bio je srebrni, a na 100 leđno doplivao je do brončane medalje.

U istoj kategoriji, Mila Mendaš osvojila je brončanu medalju u disciplini 100 prsno.

Muška štafeta mlađih kadeta u sastavu : DamianFarkaš, Maksim Putar, Viktor Vizjak i Niko Sajko bila je zlatna u utrkama 4×50 mješovito i 4×50 slobodno.

Posebno su nas razveselili naši najmlađi plivači koji su se u kategoriji početnika također okitili medaljama.

Daniel Pajić okitio se sa četiri zlatne medalje u disciplinama 50 slobodno, 50 leđno, 25 slobodno i 25 leptir.

U istoj kategoriji, Matija Kocijan bio je zlatni na 100 mješovito i 25 leđno, srebrni na 50 leđno i brončani u disciplini 50 slobodno.

Noa Gluhak uzeo je srebrne medalje na 25 prsno i 25 slobodno, te brončane medalje na 100 mješovito i 50 prsno.

U kategoriji početnika u ženskoj konkurenciji, Ana Šimunović bila je srebrna na 25 leptir i brončana na 100 mješovito, 25 slobodno i 25 leđno.

Muška štafeta u sastavu : Matija Kocijan, Noa Gluhak, Danijel Pajić i Tin Bedeković osvojila je zlatne medalje u utrkama na 4×50 mješovito i 4×50 slobodno.

Regionalno prvenstvo Hrvatske u Sisku, ujedno je bilo i posljednje natjecanje zimskog dijela sezone za isplivavanje normi za Kadetsko prvenstvo Hrvatske,koje će se ove godine održati 17.-18.veljače u Zadru. Naš klub će predstavljati : Karlo Petek, Lovro Čalopa, Aleksandar Fic, Nataniel Vukovac, Jan Peremin, Eva Đurasek, Tina Rogina i Ena Novoselec.

Čestitke svim našim plivačicama i plivačima na ostvarenim rezultatima i osvojenim medaljama, a našim kadetima želimo puno uspjeha i dobrih utrka na Kadetskom prvenstvu Hrvatske!!!