NASTUP PLIVAČA BAROKA NA FESTIVALU PLIVANJA

U subotu i nedjelju,13.-14.4.2024. u Zagrebu je održano 19. po redu plivačko natjecanje FESTIVAL PLIVANJA. Natjecanje je okupilo 480 mlađih kadeta i kadeta iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Od naših članova nastupili su: Paloma Pajić, Mila Mendaš, Helena Zadravec, Jana Bais, Tina Rogina, Eva Đurasek, Dina Cilar, Jan Peremin, Viktor Vizjak, Franjo Pavetić, Aleksandar Fic, Nataniel Vukovac, Damian Farkaš, Maksim Putar, Lovro Čalopa i Karlo Petek.

Za naše kadete ovo je bio prvi nastup u ljetnoj sezoni u 50 metarnim bazenima, a ujedno i provjera forme za nadolazeća natjecanja.

Svi naši natjecatelji odlično su isplivali svoje discipline, te popravili vremena. Od ukupno 63 starta, isplivano je 59 osobnih rekorda.

I na ovom natjecanju, naš kadet Karlo Petek nastavio je nizati dobre rezultate, što je rezultiralo i osvajanjem medalja. Srebrne medalje osvojio je u disciplinama 100 slobodno i 100 leptir, te brončanu na 400 slobodno.
Karlo se po najvećem zbroju velikih bodova u četiri discipline plasirao među osam najboljih plivača ovog mitinga. Najviše bodova ostvario je u disciplinama 50 slobodno, 100 slobodno, 200 slobodno i 400 slobodno. U ukupnom plasmanu zauzeo je 4. mjesto, te osvojio pehar i nagradu organizatora natjecanja.

Čestitke svim našim plivačicama i plivačima na još jednom uspješno odrađenom natjecanju!!!