Najbolji među Vodenim lavovima!

Izuzetno uspješan vikend za naš klub! Ukupno 31 naš plivač u svim uzrasnim kategorijama nastupio je na mitingu “Vodeni Lav” koji se u subotu 06.07. održao u Varaždinskim toplicama. U konkurenciji 305 natjecatelja iz 12 klubova iz Hrvatske i Slovenije Barok je proglašen najuspješnijim klubom. Osvojili smo ukupno 53 odličja od čega 24 zlatna, 11 srebrenih i 18 brončanih. Atmosfera je bila odlična…

Svi-prije natjecanjaPehar za najuspješniji klub

Nastupili smo na 4. po redu mitngu Vodenog lava koji se u subotu 07.06. održao u Varaždinskim toplicama. Na natjecanju je sudjelovalo 305 natjecatelja iz 12 klubova iz Hrvatske i Slovenije koji su se natjecali u ukupno 9 pojedinačnih i 1 štafetnoj disciplini.

Organizatori mitinga ove godine  su se posebno potrudili, te dopremili elektroniku za automatsko mjerenje vremena što je podiglo kvalitetu mitinga na razinu više nego prethodnih godina.

Naš klub predstavljalo 14 muških i 17 ženskih članova svih uzrasnih kategorija. Za 6 članova ovo je bio prvi nastup na službenom natjecanju. Osim prekrasnog vremena, te lijepog druženja uz puno smijeha i veselja, odličnoj atmosferi pridonijeli su i dobri rezultati. Ukupno smo osvojili čak 53 odličja, od čega 24 zlatna, 11 srebrenih i 18 brončanih.

Prije nego nabrojimo sve pojedinačne uspjehe, vrijedi istaknuti da su najveći uspjeh na natjecanju naši plivači i plivačice ostvarili- zajedno. Naime, Barok je temeljem ukupnog zbroja vrijednosti rezultata u konačnom poretku proglašen najuspješnijim klubom natjecanja, a za taj smo uspjeh nagrađeni peharom.

Velika podrška roditelja naravno ni ovog puta nije izostala, a naši suci pomogli su da natjecanje prođe u najboljem redu.

Što se samih rezultata tiče krenimo od cura:

U ženskoj konkurenciji u svim kategorijama na postolje se penjalo ukupno 12 naših članica. Najuspješnije su bile Tihana Gazdek  i Lana Sokač sa po 3 zlata i 1 srebrom. Mara Sokač i Doris Hudek osvojile su zlato i dva srebra, Klara Vresk zlato i broncu, Vlatka Gašparc zlato, Petra Gašparac zlato, Mirta Piskač srebro i 2 bronce, Rina Sentočnik 2 bronce, a Buga Stipan, Elena Škrapec i Iva Vresk po broncu. Još su nastupile i: Ida Marić i Patricija Lončarić, dok su Radi Topolnjak, Eriki Puzak i našoj najmlađoj natjecateljici Leoni Juriši ovo bilo prvi službeni nastupi. Kombinirana ženska štafeta 4×100 slobodno u kojoj su pravo nastupa imale po jedna plivačica iz svake uzrasne kategorije bila je brončana. Nastupili smo u sastavu: Klara Vresk, Lana Sokač, Doris Hudek i Mara Sokač. Naša druga štafeta u sastavu: Vlatka Gašparac, Elena Škrapec, Iva Vresk i Petra Gašparac bila je 5.

U muškoj konkurenciji odličja je osvajalo 9 naših plivača. Najuspješnije nastupe sa zlatima u svim disciplinama u kojima su nastupili zabilježili su: Jakov Igrec koji je čak 6 puta bio zlatni, Matej Čok sa 4 zlata, te najstariji član Mario Vlahinja sa 3 zlata. Luka Cvetko osvojio je srebro i broncu, Erik Hunjek 3 bronce, Neven Lončarić i David Lazar po 1 srebro, dok su Ivan Vitković i Karlo Rajković bili po jednom brončani. Na mitingu su nastupili i: Lovro Ranković, Lujo Vincek, Niko Balenta, te Karlo Rogina i Luka Kokotec kojima je ovo bio prvi nastup na natjecanju. Kombinirana muška štafeta svih kategorija u sastavu: Luka Cvetko, Jakov Igrec, Matej Čok i Erik Hunjek bila je srebrena.

Iskrene čestitke svima.. Prvenstveno djeci, ali isto tako i roditeljima i trenerima.. ŽIVIO BAROK! 🙂

Galeriju slika sa natjecanja možete pogledati ovdje.

 

Već u ponedjeljak 09.06. na bazenu u Varaždinu u 17.00h održava se prvo natjecanje naše plivačke škole.

Sljedeći nastup naše natjecatelje očekuje 21.06. na Regionalnom prvenstvu za početnike i 7. i 8. kolu Lige regije 4. koje će se održati u Sisku.