Leona Juriša dvostruka državna prvakinja

Ovog vikenda po prvi put na Korčuli povodom 90. godina Korčulanskog plivačkog kluba održano je Prvenstvo Hrvatske za kadete. Plivači i plivačice PK Baroka, drugu godinu zaredom, ostvarili su pravi podvig i osvojili nevjerojatnih 6 medalja, te u ekipnom plasmanu zauzeli 4. mjesto (u konkurenciji od 32 kluba).

Za fantastičan ekipni plasman zaslužni su: Leona Juriša, Anja Mirilović, Maša Manojlović, Sara Marković, Ivona Jurković, Ana Pitner, Rina Rogina, Teodora Liber Kos, Filip Kukec i Mihael Kolarek. Treba napomenuti da su pravo nastupa imali samo plivači i plivačice koji su ostvarili zadane kvalifikacijske norme.

Niz medalja ostvarila je naša najuspješnija kadetkinja Leona Juriša koja je osvojila 2 zlatne medalje i tako postala državna prvakinja na 100 i 200 m leđno, te 2 brončane medalje na 400 i 800 m slobodno.

Izvrstan je bio i Mihael Kolarek koji je osvojio brončanu medalju na 200 m leptir. Moramo naglasiti da je Mihael ulazno godište na ovom prvenstvu što znači, da pliva sa starijim godištem.

I za kraj, ženska štafeta koja je po prvi put u povijesti Varaždinskog plivanja osvojila brončanu medalju na državnom prvenstvu na 4×100 slobodno u sastavu: Maša Manojlović, Sara Marković, Anja Mirilović i Leona Juriša.

Čestitke cijeloj ekipi!!