Karlu ukupno 10 odličja na PH

U Splitu je 11. i 12.05 održano otvoreno prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom. Na natjecanju je nastupilo 15 hrvatskih klubova, među kojima i Barok, te reprezentacije Iraka, Italije, Rusije i Slovenije. Plivač Baroka Karlo Rajković ostvario je izvrstan uspjeh osvojivši ukupno 10 odličja, od toga 5 zlatnih u juniorskoj, te 4 srebrna i zlatno odličje u seniorskoj konkurenciji.Španja, Vincetić i Rajković

Karlo je nastupio u disciplinama 200 slobodno, 100 prsno, 50 delfin, 200 mješovito i 100 slobodno. U seniorskoj konkurenciji najbolji je bio na 200 mješovito.

 

Na rivi

Karlo je svojim nastupom i dobrim rezultatima opravdao nagradu za najperspektivnijeg Hrvatskog sportaša za osobe s invaliditetom. Sa reprezentacijom Hrvatske očekuje ga nastup na Europskim igrama mladih koje će se odžati u Češkoj od 18. do 23.06. Prema planovima izbornika reprezentacije, Karlo bi do kraja ove godine, ili početkom sljedeće trebao proći međunarodnu klasifikaciju invaliditeta. Tada će svi njegovi rezultati biti službeno priznati od strane europske federacije – IPC. Klasifikacijski pregled će se obaviti na jednom od jakih međunarodnih prvenstava koji imaju takvu mogućnost. Na taj način pružit će mu se prilika da kvalitetnim radom na treninzima i dobrim rezultatima ostvari plasmane na velika natjecanja.