Karlo osvojio 9 odličja i dobio međunarodnu klasifikaciju

Karlo Rajković nastupio je u Splitu na Prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom i vratio se kući sa ukupno 9 odličja i međunarodnom potvrdom klasifikacije invaliditeta! U seniorskoj konkurenciji osvojio je 3 zlata i broncu, u juniorskoj konkurenciji 4 zlata, dok je možda i najveći uspjeh ostvario osvajanjem bronce u utrci 200 slobodno u općoj otvorenoj kategoriji uz jaku međunarodnu konkurenciju. Na natjecanju je nastupilo ukupno oko 140 natjecatelja iz 10 zemalja i 13 hrvatskih klubova.

Karlo sa medaljama i diplomama2014-05-10 09.11.212014-05-08 16.07.13 na rivi

U Splitu je 10. i 11. 05. održano Otvoreno prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom. Na nikad jačem i bolje organiziranom otvorenom prvenstvu Hrvatske nastupilo je ukupno oko 140 natjecatelja iz čak 10 zemalja: Austrije, Crne Gore, Iraka, Mađarske, Poljske, Slovenije, Rusije, Španjolske, Srbije i SAD-a i 13 klubova iz Hrvatske. Organizatori su se posebno dobro pripremili jer je upravo Split kandidat za Europsko prvenstvo koje bi se održalo 2018. godine.

Naš član Karlo Rajković u Splitu je imao odličan nastup osvojivši ukupno 9 odličja! Karlo je nastupio u disciplinama: 200 slobodno, 100 prsno, 200 mješovito i 100 slobodno, a odličja je osvajao u kategorijama seniora, juniora, te u općoj otvorenoj kategoriji. U kategoriji S9 Karlo je postao trostruki seniorski prvak Hrvatske u disciplinama: 200 slobodno, 100 prsno i 200 mješovito, dok je u disciplini 100 slobodno bio brončani. U istim disciplinama okitio se zlatima u juniorskoj konkurenciji. Možda i najveći uspjeh Karlo je ostvario osvojivši 3. mjesto u općoj otvorenoj kategoriji u disciplini 200 slobodno uz iznimnu međunarodnu konkurenciju. Inače, u otvorenoj kategoriji u konkurenciji su svi natjecatelji bez obzira na nacionalnost i stupanj invalidnosti, a ukupni poredak se dobija temeljem bodova koji pokazuju vrijednost pojedinog rezultata u pojedinoj kategoriji invaliditeta.

Na ovom natjecanju po prvi puta su se u Hrvatskoj radile međunarodne klasifikacije invaliditeta za plivače. Međunarodnu klasifikaciju odradio i Karlo Rajković, a od sada će mu se svi rezultati priznavati i na međunarodnom nivou, tj. od strane IPC-a (međunarodnog paraolimpijskog odbora). Kako je najavio izbornik, Karlo bi uskoro trebao nastupiti na još nekom međunarodnom natjecanju. Spominje se miting u Duisburgu u Njemačkoj 21. i 22.06., ali još nije službeno potvrđeno.

Galeriju slika možete vidjeti klikom.

Što se tiče nastupa naših članova, sljedeći nastup je već 17.05. i to na 2 mitinga. Kadetkinja Martina Štefinec nastupit će na Mini Grand Prix natjecanju u Sisku čime bi zadovoljila kvotu od 6 mitinga na kojima treba nastupiti tijekom sezone kako bi ušla u konkurenciju za ukupni poredak.  Oko 40-ak natjecatelja svih kategorija od početnika do seniora nastupit će isti dan na mitingu u Ptuju.