KADETSKI GP 10. „SVETI NIKOLA“

U organizaciji PK „Barok“ u subotu i nedjelju 11. i 12.12., u Varaždinu je održan 10. po redu plivački miting „Sveti Nikola“. Bio je to drugi ovosezonski GP namijenjen kadetima. Nastupilo je 324 natjecatelja iz 24 plivačka kluba iz Hrvatske.

Na ovom natjecanju naš klub predstavljalo je 20 plivača: Nino Petek ,Petar Furdi, Fran Težački, Jan Žganec, Aleksandar Fic, Jan Peremin, Jona Kokotec, Karlo Petek, Lovro Čalopa, Nataniel Vukovac, Ana Marija Dreven, Ana Talan, Jana Marta Horvatić, Nera Cilar, Teodora Liber Kos, Dora Kranjčec, Jana Bais, Tina Rogina i Ena Novoselec.

Od naših plivača,  najuspiješnija je bila kadetkinja Teodora Liber Kos. Teodora je u pet isplivanih disciplina osvojila pet medalja. Zlato je osvojila u disciplinama 400 mješovito, 400 slobodno i 200 leptir. Srebrom se okitila u disciplini 200 slobodno, a brončanu medalju uzela je na 100 slobodno. Svi ostali plivači isplivali su svoje osobne rekorde i poboljšali svoje rezultate.

Čestitke svim našim natjecateljima.

Uz medalje, organizator je i ove godine osigurao nagrade koje su se dijelile trojici najuspiješnijih plivača i plivačica u svakoj disciplini. Posebne nagrade dodjeljene su plivaču i plivačici koji su osvojili najviše bodova u zbroju tri rezultata. U ženskoj konkurenciji ta je nagrada pripala Lari Luetić iz PK „Mladost“, a u muškoj konkurenciji nagradu je osvojio Nikša Martinović iz „Zagrebačkog plivačkog kluba“. Peharima su nagrađeni i najvrijedniji rezultati, posebno u muškoj i posebno u ženskoj konkurenciji. U ženskoj konkurenciji, pehar je pripao Lari Luetić iz PK „Mladost“. Kod plivača, pehar je osvojio Matteo Stjepan Deswarte iz PK „Medveščak“.

PK „Barok“ se i ove godine pokazao kao izvrstan domaćin i organizator.