Fantastičan uspjeh na Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu

Ovog vikenda u Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske za kadete. Plivačice i plivači Baroka ostvarili su pravi podvig i osvojili nevjerojatnih 6 medalja, te u ekipnom plasmanu i u ženskoj i u muškoj konkurenciji osvojili 3. mjesto (u konkurenciji 31 kluba).

Niz medalja „otvorio“ je sjajni Niko Balenta u disciplini 400 slobodno, gdje je bio treći, dok je u nedjelju na dvostruko dužoj dionici bio još bolji – drugi. Do prvih medalja u svojoj karijeri „doplivala“ je i Anamarija Zavrtnik koja je, ujedno, i najugodnije iznenađenje cijelog natjecanja. Naša šampionka je u napetoj i neizvjesnoj utrci na 200 mješovito bila „srebrna“ s nevjerojatnim zaostatkom od samo jedne stotinke za pobjednicom.  Anamarija je bila i 4. na 100 slobodno, dok je u nedjelju nastavila uspješan niz: na 200 slobodno je osvojila srebro, popravivši svoj osobni rekord za više od 4 sekunde. Naša plivačica se mogla vratiti s još jednom medaljom (i to najsjajnijom), ali je, na žalost, u utrci na 400 mješovito diskvalificirana.

 

 

 

 

 

 

Izvrstan je bio i Luka Štumberger koji je osvojio je 2 bronce na 200 i 400 mješovito. Luka je bio na „zaveslaj“ do medalje i na 100 prsno; četvrti.

Svakako treba spomenuti i Niku Dobovičnik s 4. mjestom na 800 slobodno, te 4. mjesto ženske štafete 4×100 mješovito u sastavu Leona Juriša, Petra Švetak, Anamarija Zavrtnik i Nika Dobovičnik i 4. mjesto muške štafete 4×100 slobodno u sastavu Ivan Turkalj, Luka Kokotec, Niko Balenta i Luka Štumberger.

Naravno, za fantastičan ekipni plasman zaslužan je i ostali dio ekipe: Luka Kokotec, Filip Kukec, Ivan Turkalj, Mihael Kolarek, Ivona Jurković, Hana Ivanković, Anja Mirilović, Maša Manojlović i Sara Marković. Svi oni su isplivali svoje osobne rekorde, a neki su itekako iznenadili svojim plasmanom, posebice Hana Ivanković i Leona Juriša s 6, odnosno 7. mjestom na 400 mješovito.

ČESTITKE CIJELOJ EKIPI I NJIHOVIM TRENERIMA – NIKOLINI GUDIČEK I LUKI VIDOVIĆU!