6 medalja za PK Barok na mini GP MITINGU “MEDO”

Ovog vikenda, na bazenu Novi Jelkovec u Sesvetama, održan je 7. mini GP “MEDO”, u organizaciji PK Medveščak.

PK Barok je predstavljalo 16 mlađih kadeta i kadeta, a naši mladi natjecatelji nastavili su uspješan niz i u Novoj godini te osvojili 6 medalja.

Najuspješnija predstavnica bila je mlađa kadetkinja  Leona Juriša koja je osvojila zlato na 200 m leđno, srebro na 200 m delfin i 2 bronce: na 100 i 400 m slobodno. Leona je u disciplini 200 delfin isplivala B normu za predstojeće Kadetsko Prvenstvo Hrvatske.

                                           

Kadetkinja Nika Dobovičnik osvojila je broncu na 800 m slobodno, što je izniman uspjeh s obzirom da  ove godine pliva u kategoriji s godinu dana starijim plivačicima. Nika je isplivala i A normu u disciplini 200 m mješovito.

Naš mlađi kadet, Filip Kukec, osvojio je također broncu na 800 m slobodno, te u toj disciplini isplivao B normu za Kadetsko Prvenstvo Hrvatske.

Sve pohvale zaslužuju i: Hana Ivanković – koja je isplivala svoju prvu A normu na 200 m leđno, Dora Jurak s isplivane dvije B norme – na 200 m leđno i 800 m slobodno, Petra Švetak s,također, dvije B norme na 400 m mješovito i 200 m delfin, Anamarija Zavrtnik s isplivanim A normama na 100 i 400 m slobodno, te Luka Kokotec i Niko Balenta s A normama na 800 m slobodno.

Isplivana su 33 osobna rekorda, a moramo spomenuti i ostale naše predstavnike koji su, također, itekako dobro plivali i ostvarili svoje najbolje rezultate u većini disciplina. To su: Fran Čurdija, Elena Balažinec, Ivona Valentak, Mila Mitrović, Maša Manojlović, Ivona Jurković i Sara Marković.