58 članova nastupilo na Vodenom lavu!

20150620_08422620150620_09462820150620_100745

Čak 58 članova predstavljalo nas je na MM “Vodeni lav” u Varaždinskim toplicama. Osvojili smo ukupno 47 odličja, te se u ekipnom poretku plasirali na 2. mjesto u konkurenciji 16 klubova iz Hrvatske i Slovenije.

Nastupili smo na 5. po redu mitngu „Vodeni lav“ koji se u subotu 20.06. održao u Varaždinskim toplicama. Na natjecanju je sudjelovalo 299 natjecatelja iz 16 klubova iz Hrvatske i Slovenije koji su raspoređeni u 5 uzrasnih kategorija, a natjecali su se u ukupno 9 pojedinačnih i 1 štafetnoj disciplini. Preredstavljalo nas najviše natjecatelja na bilo kojem natjecanju do sada – čak 58, od kojih 30 u muškoj i 28 u ženskoj konkurenciji. Za 22 članova ovo je bio prvi nastup na službenom plivačkom natjecanju.  Ukupno smo osvojili 47 odličja, od čega 12 zlatnih, 18 srebrenih i 17 brončanih. Na kraju natjecanja nagrađivani su i najuspješniji klubovi. U ekipnom poretku koji se dobio zbrojem bodova prvih 10 plivača u svakoj disciplini zauzeli smo 2. mjesto u konkurenciji 16 klubova.

Cijelu galeriju slika s natjecanja možete vidjeti OVDJE kao i rezultate: 1. dio  2.dio

U najstarijoj A kategoriji najuspješnija predstavnica bila je Martina Štefinec koja je bila dva puta zlatna, Stela Grobotek bila je zlatna i srebrena, Luka Cvetko jednom zlatni,  Elena Škrapec tri puta brončana,  Maja Berkopić srebrena, Mirta Piskač dva puta brončana, a Neven Lončarić jednom brončani.

U B kategoriji Iva Vresk je bila srebrena, a Patricija Lončarić i Jakov Igrec brončani.

U C kategoriji Matej Čok osvojio je 3 odličja, od kojih 2 srebra i broncu. U istoj kategoriji Petra Gašparac osvojila je dva srebra, a David Lazar jedno srebro.

Najviše uspjeha naši plivači i plivačice ostvarili su u D kategoriji. Nika Dobovičnik bila je najuspješnija predstavnica Baroka na cijelom natjecanju, a nastupila je u 5 disciplina i osvojila 4 zlata i 1 srebro. Kod dječaka odlični su bili Erik Hunjek i Luka Štumberger koji su osvojili po 4 odličja. Hunjek je bio dva puta zlatni i dva puta srebreni, a Štumberger zlatni, dva puta srebreni i brončani. U istoj kategoriji brončane medalje osvojili su Luka Kokotec i Karlo Rogina.

U E kategoriji u kojoj su nastupili najmlađi članovi najbolja je bila Leona Juriša koja je osvojila 5 odličja, od kojih zlato, 3 srebra i broncu. Lujo Vincek doplivao je do dva srebra i bronce, a Melani Kliček u svom prvom nastupu osvojila je dvije bronce.

Kombinirana muško- ženska štafeta sa plivačima iz A, B, C i D kategorije u sastavu Mario Vlahinja, Jakov Igrec, Petra Gašparac i Nika Dobovičnik bila je trećeplasirana.

Osim osvajača medalja, na mitingu su nastupili i: Karlo Rajković, Nikola Briški, Hrvoje Smontara, Ivan Vitković, Lovro Ranković, Fran Stolnik, Marko Pintarić, Danijel Gašparić, Nikola Mirilović, Bruno Obrstar, Dorian Klepač, Dorijan Ferenec, Leon Makovac, Vito Črtalić, Miran Piskač, Sebastijan Matas, Matej Rogina Damjan Keliš, Lovro Juretić, Ida Marić, Mirta Vučetić, Erika Puzak, Noa Stolnik, Rada Topolnjak, Lana Cvetko, Katja Balažinec, Elena Balažinec, Veronika Viljevac, Dora Jurak, Mila Mitrović, Tea Zebec, Hana Ivanković, Anamarija Zavrtnik, Lara Ranković, Anja Mirilović i Jana Čok.

Čestitke zaslužuju i naši suci prije svega što su se odazvali u velikom broju i odsudili cijelo natjecanje iako je bilo i kiše i vjetra.

Sljedeći nastup nas očekuje u subotu i nedjelju 27. i 28. 06. na Ljetnom Regionalnom prvenstvu u Sisku.