5 odličja na “Sv.Nikoli”

U subotu 13.12. na našem smo bazenu bili domaćini 4. Međunarodnog plivačkog mitinga „Sv.Nikola“ na kojem je nastupilo 314 natjecatelja iz 25 klubova iz 3 države. Organizacijski je sve proteklo u najboljem redu, a naš klub na mitingu je predstavljalo 16 članova. Najuspješniji su bili Jakov Igrec i Ivan Vitković koji su osvojili ukupno 5 medalja. Igrec je osvojio 3 srebra, a Vitković srebro i broncu. 

2014-12-13 08.10.25svi2014-12-13 16.25.42Vitković i Igrec.

I četvrtu godinu zaredom, u organizaciji našeg kluba održan je međunarodni plivački miting povodom zaštitnika grada Varaždina- Sv.Nikole. S  obzirom na pravila sustava HPS-ovog Mini Grand Prix-a, u konkurenciji su bili kadeti i mlađi kadeti koji su raspoređeni u A, B i C kategoriju. Na trećem ovosezonskom mitingu iz Mini GP serije nastupilo je ukupno 314 natjecatelja iz 25 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Uz medalje, osigurali smo i nagrade koje su se uz dijelile trojici prvoplasiranih plivača i plivačica u svakoj disciplini i kategoriji. Osim nagrada sponzora za osvajače medalja, svi sudionici natjecanja i njihovi treneri darivani su poklon paketima. Pehari su dodjeljivani za najvredniji rezultat u A, B i C kategoriji. Posebno su novčanim nagradama sponzora nagrađeni plivač i plivačica sa najvrednijim zbrojem dvaju rezultata, te njihovi treneri. Kod plivačica nagradu je zaslužila Tesa Novak iz Olimp Termi-Tuhelj, a kod plivača nagradu je odnio Luka Tkalčević iz zagrebačke Mladosti.

Natjecanje je održano u jutarnjem i popodnevnom dijelu, a plivalo se ukupno 11 disciplina u muškoj i isto toliko u ženskoj konkurenciji.

Naš klub na domaćem plivalištu predstavljalo  je 16 natjecatelja, od kojih 10 muških i 6 ženskih. Osvojili smo ukupno 5 medalja od kojih 4 srebrne i 1 brončanu. Za to su se pobrinuli: Jakov Igrec u B kategoriji i Ivan Vitković u A kategoriji.

Jakov Igrec osvojio je čak tri srebrena odličja u disciplinama 100 i 200 delfin, te 200 mješovito. Osim toga Jakov je bio odličan 6. na 400 slobodno. Također, isplivao je svoju prvu A normu za nastup na Prvenstvu Hrvatske u disciplini 200 delfin.

Ivan Vitković do srebra je doplivao u disciplini 800 slobodno, brončani je bio u utrci 200 delfin. U dvostruko kraćoj dionici delfina bio je 8.

Zapažene rezultate i plasmane ostvario je i Matej Čok koji je u C kategoriji bio 4. na 200 slobodno, 8. na 100 slobodno i 9. na 100 leđno.

Od plivačica najuspješnija je bila Petra Gašparac koja je u B kategoriji zauzela 6. mjesto na 200 prsno, 7. na 200 leđno, te 8. na 100 prsno.

Od naših plivača na natjecanju su nastupili i: Iva Vresk, Tia Mihinjač, Doris Hudek, Patricija Lončarić, Noa Stolnik, Hrvoje Smontara, Dominik Kelemen, Hrvoje Đurman, Vid Ilčić, David Lazar, Lovro Koprek, Danijel Gašparić.

Grad Varaždin i naš klub pokazali su se kao odlični domaćini za oko 800 ljudi koji su u subotu tijekom cijelog dana pohodili Gradske bazene, a tomu svjedoče brojne pohvale gostujućih klubova i gledatelja. Ovim putem iskreno se zahvaljujemo svim ljudima koji su pomogli u organizaciji i svim sponzorima ove priredbe: PBZ CARD  -glavni sponzor, GRAD VARAŽDIN, GRADSKI BAZENI VARAŽDIN, ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA VARAŽDINA, SAVEZ SPORTOVA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE, HOO, NOX d.o.o.,  CHROMOS AGRO, LJEKARNA KLIČEK, LJEKARNA BLAŠKO I MALTAR, LJEKARNA ŽULIĆ, MELEX, HRVATSKI TENISKI SAVEZ, DEKRA d.o.o., TRAP d.o.o., VINDIJA d.o.o., VIP d.o.o., CEDEVITA, BOMARK d.o.o., MOTO RIS D.O.O, COMBIS d.o.o., AUTO HRVATSKA, CHROMECO d.o.o., ORBICO d.o.o. Posebna zahvala roditeljima na nesebičnoj pomoći.

Galerija slika biti će objavljena kroz nekoliko dana.

 

Karlo Rajković u nedjelju 14.12. nastupa na mitingu u talijanskoj Bresciji sa reprezentacijom Hrvatske.

 

Sljedeći vikend (20. i 21.12) nastupamo sa muškom i ženskom ekipom na Ekipnom „C“ prvenstvu Hrvatske koje se održava u Zadru.