5 medalja na Žapcu

Ukupno 15 naših članova nastupilo je na jakom mitingu za kadete i mlađe kadete „Žabac“ u Zagrebu. Osvojili smo ukupno 5 medalja. Najuspješnija je bila Martina Štefinec koja je osvojila srebro i dvije bronce, dok su po jednu broncu osvojili Jakov Igrec i Ivan Vitković. Norme za prvenstvo Hrvatske osim Martine Štefinec, isplivali su Luka Cveko i Jan Ožeg.

Svi

U Zagrebu je protekli vikend (22. i 23.02.) održan plivački miting „Žabac“ za kategorije kadeta i mlađih kadeta. Radi se o petom od ukupno osam mitinga iz ovosezonske serije Mini Grand prix natjecanja. Miting je okupio 309 natjecatelja iz 21 kluba iz Hrvatske i BiH, a važno je naglasiti da su nastupili gotovo svi najbolji kadeti i mlađi kadeti iz cijele države.

Za naš klub miting je bio vrlo uspješan. Nastupilo je ukupno 15 članova, a osvojeno je 5 medalja, te isplivano nekoliko normi za Prvenstvo Hrvatske.

Najuspješnija predstavnica bila je kadetkinja Martina Štefinec koja je osvojila čak tri medalje. U utrci 100 prsno bila je srebrena, a broncu je dohvatila u utrkama 400 slobodno i 200 prsno. Martina je još u utrci 200 mješovito osvojila visoko 5. mjesto. U svim utrkama isplivala je norme za predstojeće PH. Također, treba istaknuti da se Martina u ukupnom poretku najboljih plivačica dobivenim zbrojem bodova četiri discipline plasirala na 6. mjesto.

Kod dječaka najuspješniji predstavnici bili su kadet Ivan Vitković i mlađi kadet Jakov Igrec koji su osvojili po jedno brončano odličje. Vitković je broncu zaslužio u utrci 100 delfin, dok je Igrec do medalje doplivao u utrci 800 slobodno. Igrec je visoko plasiran bio i u utrkama 400 slobodno i 200 mješovito, u kojima je bio 5.

osvajači medalja

Norme za nastup na PH ostvarili su kadeti Luka Cvetko i Jan Ožeg. Luka u disciplini 100 slobodno, a Jan u disciplinama 100 i 200 prsno.

I ostali naši plivači ostvarili su vrlo dobre rezultate, a veseli činjenica da su svi popravili svoje osobne rekorde u 50-metarskom bazenu i pokazali dobru formu pred nadolazeće Regionalno prvenstvo. Evo i imena: Nikola Briški, Hrvoje Smontara, Matija Volarić, Dominik Kelemen, Matej Čok, Vid Ilčić, Ida Marić, Mirta Vučetić, Rina Sentočnik i Petra Gašparac.

Upravo je Regionalno prvenstvo sljedeće natjecanje na kojem će nastupiti naš klub, a održava se u Sisku od 08. do 09.03.