U Čakovcu nastupilo 49 članova, osvojili 21 medalju

Svi Cakovec 2015

U subotu 05.12. u Čakovcu je održan 17. Božićni miting na kojem je nastupilo 230 natjecatelja iz 12 klubova iz Hrvatske i Slovenije. Natjecanje je održano u 11 pojedinačnih i 1 štafetnoj disciplini u kategorijama mlađih juniora, kadeta, te mlađih kadeta. Nas je predstavljalo čak 49 natjecatelja, od kojih 25 u muškoj i 24 u ženskoj konkurenciji. Zajedno su naši predstavnici osvojili ukupno 21 odličje od kojih 11 zlatnih, 6 srebrnih i 4 brončana. Najuspješnije predstavnice koje su zajedno osvojile sva Barokova prva mjesta bile su: Nika Dobovičnik, Petra Gašparac i Martina Štefinec.

Nika Dobovičnik je u kategoriji mlađih kadetkinja osvojila čak 5 zlatnih medalja i to u disciplinama 50 i 100 slobodno, 50 prsno, 50 delfin i 100 leđno. Osim pet zlatnih medalja dobila je i nagradu za najvredniji ženski rezultat u mlađe kadetskoj  konkurenciji.

Kadetkinja Petra Gašparac uspješan nastup okrunila je osvajanjem 3 zlatne i 1 brončane medalje. Najbolja je bila u disciplinama 100 i 200 leđno i 100 prsno, dok je u utrci 200 prsno bila treća. Petra je u disciplinama 100 i 200 leđno isplivala svoje prve A norme za nastup na Prvenstvu Hrvatske.

Tri zlatne medalje osvojila je i mlađa juniorka Martina Štefinec koja je bila uvjerljivo najbrža u utrkama 50, 100 i 200 prsno. Uz tri pobjede,  postavila je i nove rekorde mitinga na dionicama 100 i 200 prsno .

Medalje su za Barok u mlađe juniorskoj kategoriji osvojili još: Luka Cvetko, Mirta Vučetić i Buga Stipan. Luka je bio 2. na 100 slobodno i 3. na 50 slobodno,  Mirta bila 2. na 50 prsno, a Buga 3. na 50 delfin.

U mlađekadetskoj konkurenciji dvije medalje osvojili su Erik Hunjek i Leona Juriša, a jednu Mila Mitrović. Erik je bio 2. na 100 slobodno, te 3. na 100 leđno, Leona je osvojila 2. mjesta u utrkama 100 leđno i 100 slobodno, dok je  Mila bila 2. u utrci 100 prsno.

Osim navedenih osvajača medalja na mitingu su nastupili i: Nikola Briški, Ivan Vitković, Hrvoje Smontara, Danijel Gašparić, Lovro Ranković, Matej Čok, Fran Stolnik, Luka Štumberger, Vid Ilčić, Bruno Obrstar, Karlo Rogina, Niko Balenta, Luka Kokotec, Dorian Klepač, Fran Čurdija, Ivan Turkalj, Edi Jupić, Leon Makovac, Miran Piskač, Filip Kukec, Enio Sakač, Damian Keliš, Lovro Juretić, Ida Marić, Noa Stolnik, Tia Mihinjač, Patricija Lončarić, Iva Vresk, Lana Cvetko, Katja Balažinec, Dora Jurak, Ivona Valentak, Tea zebec, Hana Ivanković, Anamarija Zavrtnik, Lara Ranković, Mirta Obelić, Anja Mirilović, Jana Paulišić i Jana Čok. Svi su ostvarili zadovoljavajuće rezultate i u većini svojih utrka isplivali osobne rekorde ili na razini osobnih rekorda.

Galeriju sa slikama dodjele medalja možete vidjeti na: facebook stranici ČPK-a.

Sljedeći nastup naše članove očekuje već u subotu 12.12. i to na domaćem bazenu. Domaćini smo Mini GP natjecanja Sv.Nikola koje se ove godine održava po jubilarni 5. put. Nastupit će kategorije kadeta i mlađih kadeta.