4 medalje na mitingu “Medo”

Devetero naših plivača nastupilo je u Zagrebu na plivačkom mitingu „Medo“  s kojeg smo se vratili s 4 medalje. Miting je okupio 355 najboljih hrvatskih kadeta i mlađih kadeta. Kadetkinja Martina Štefinec tri puta je bila na postolju osvojivši  zlatnu, srebrenu i brončanu medalju, dok je mlađi kadet Dominik Kelemen osvojio srebro.

U Zagrebu je 25. i 26.02 održan četvrti po redu ovosezonski miting iz serije Mini Grand Prix za kadete i mlađe kadete. Miting je okupio 355 natjecatelja iz 24 hrvatska kluba, među kojima i 9 članova Baroka.Natjecatelji su snage odmjerili u 12 pojedinačnih disciplina.U jakoj konkurenciji najboljih hrvatskih kadeta i mlađih kadeta naši plivači osvojili su ukupno 4 medalje.

Najuspješnija predstavnica bila je kadetkinja Martina Štefinec koja je osvojila zlato, srebro i broncu. U „svojoj“ utrci 100 prsno bila je najbolja, na 200 prsno bila je druga, a na 400 mješovito treća. Još je ostvarila plasman na 8. mjesto u utrci 400 slobodno.

Srebrenu medalju osvojio je mlađi kadet Dominik Kelemen u utrci 800 slobodno. Dominik je još bio 12. na 100 delfin, te 31. na 100 slobodno. Na 200 prsno bio je 6., ali je diskvalificiran zbog pogreške na okretu.

Mlađi kadet Jakov Igrec u svim utrkama bio je visoko plasiran, ali nije se penjao na postolje. Na 100 leđno bio je 6., na 200 mješovito i 200 leđno 7., a na 200 slobodno 9.

Na natjecanju su nastupili i: Luka Cvetko, Nikola Briški, Ivan Vitković, Vid Ilčić, Mirta Vučetić i Doris Hudek koji su u većini utrka popravili svoje osobne rekorde.

Galeriju slika s natjecanja pogledajte ovdje.

Sljedeći nastup naše plivače očekuje 08.02. na 3. i 4. kolu Lige koja se održava u Sisku. Na natjecanje idu mlađi juniori, juniori i seniori. Natjecanje će poslužiti kao provjera forme, te prilika za isplivavanje normi za Državno prvenstvo.