24 odličja u Radencima

23 naših članova nastupilo je u slovenskim Radencima na mitingu koji je okupio 238 natjecatelja iz 5 zemalja. Osvojili smo ukupno 24 odličja od kojih 8 zlatnih, 11 srebrenih i 5 brončanih. Najuspješniji predstavnici bili su: Jakov Igrec, Jan Ožeg, Petra Gašparac, Mara Sokač, Martina Štefinec i Lana Sokač. Dobre atmosfere ni ovaj put nije nedostajalo.

Svi2014-01-18 07.37.45

Galeriju slika možete pogledati ovdje

Nastupili smo na prvom od ukupno više od 30 natjecanja koji nas očekuju  u 2014. godini. U subotu 18.01. gostovali smo na međunarodnom mitingu u slovenskim Radencima. Na natjecanju je nastupilo ukupno 238 natjecatelja iz 17 klubova iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Hrvatske. Natjecanje je održano u dva dijela programa, u jutarnjem su se plivale sve tehnike u dionicama od 100 metara, a popodne sve tehnike u dionicama od 50 metara, te štafete 4×50 slobodno u apsolutnoj kategoriji.  Odličja su dodjeljivana u tri kategorije, određene godištima.

Naš klub predstavljalo je ukupno 23 članova koji su osvojili ukupno 24 odličja, od kojih 8 zlatnih, 11 srebrenih i 5 brončanih.

Najuspješniji predstavnik Baroka na ovom natjecanju bio je Jakov Igrec koji je u A kategoriji (mlađi kadeti) osvojio čak 4 zlatna odličja. U istoj kategoriji Mara Sokač osvojila je 3 srebra i broncu, a Petra Gašparac srebro i broncu.

U B kategoriji (kadeti)2 zlata i 2 srebra osvojila je kadetkinja Martina Štefinec, a Jan Ožeg okitio se sa 2 zlata i 2 bronce.

U C (apsolutnoj) kategoriji odličan nastup imala je mlađa juniorka Lana Sokač koja je osvojila 4 srebra.

U apsolutnoj kategoriji ženska štafeta u sastavu: Lana Sokač, Martina Štefinec, Dora Mihinjač i Lea Ćelić osvojila je srebro, dok je muška štafeta u sastavu: Martin Kocijan, Neven Lončarić, Jan Ožeg i Karlo Rajković bila brončana.

Osim navedenih osvajača medalja, nastupili su još: Doris Hudek, Mirta Piskač, Elena Škrapec, Vlatka Gašparac, Mirta Vučetić, Ida Marić, Patricija Lončarić, Erik Hunjek, Lovro Ranković, Matej Čok, Hrvoje Đurman i Nikola Briški. Velika većina otplivala je svoje osobne rekorde u 25-metarskom bazenu, stoga je nastup s natjecateljske strane bio uspješan.

Jednako važno je spomenuti da je natjecanje uspješno proteklo i po pitanju druženja i pozitivne atmosfere tijekom cijelog putovanja, a plivači su i ovoga puta imali brojnu navijačku podršku svojih roditelja.

Idući vikend, 25. i 26. 02. kadeti i mlađi kadeti nastupiti će na mitingu „Medo“ u Zagrebu, koje će biti 4 po redu ovosezonsko natjecanje iz serije Mini Grand Prix.