15. Miting ZPK (Zagreb, 16.04.2016.)

Srebro i bronca za Elenu Škrapec

 

U Zagrebu je u subotu, 16.04.2016. održan 15. međunarodni plivački miting „ZPK“ na kojem je sudjelovalo 315 natjecatelja  iz Slovenije, Austrije, Irana i Hrvatske.

Na programu je bilo ukupno 15 pojedinačnih disciplina u apsolutnoj i juniorskoj kategoriji.

Nastupilo je 18 članova Baroka:

Neven Lončarević, Luka Cvetko, Nikola Briški, Hrvoje Smontara, Ivan Vitković, Lovro Ranković, Matej Čok, Maja Berkopić, Stela Grobotek, Dora Mihinjač, Elena Škrapec, Lea Ćelić, Mirta Piskač, Ida Marić, Martina Štefinec, Mirta Vučetić, Patricija Lončarić i Tia Mihinjač.
Ovo je prvo natjecanje u ljetnoj sezoni. Najbolji plasman ostvarila je Elena Škrapec na 200m leđno, osvojivši broncu u seniorskoj konkurenciji ,te srebro u juniorskoj sa rezultatom 2:36:58 i pritom isplivala A normu za PH prvenstvo.
A norme za PH isplivali su još Luka Cvetko na 50m i 100m slobodno, Martina Štefinec na 100m i 200m prsno, te Mirta Piskač na 100m prsno. Također, Lovro Ranković je isplivao svoju prvu B normu.

Sveukupno su isplivana 34 osobna rekorda.

Čestitamo svim našim natjecateljima!

2_pliv 1_pliv
Ostale rezultate možete pogledati na stranici Hrvatskog Plivačkog Saveza.

Sljedeća natjecanja koja nas očekuju su međunarodni miting „22. April“ u Banja Luci gdje nastupaju  ml. juniori, juniori i seniori, te miniGrand prix u Zagrebu za ml. kadete i kadete.